Secrete pentru un par stralucitor

Dupa o vara care si-a lasat amprenta asupra lui, parul are nevoie de o ingrijire speciala. Soarele, apa marii, clorul din piscine… toate aceste aspecte l-au fragilizat si i-au furat stralucirea. La inceput de toamna trebuie sa-i acordam atentie, sa-l pregatim pentru temperaturile in scadere, sa-l hidratam intens si sa-l coafam cat mai lejer. Am cerut sfaturile specialistilor in domeniu, sfaturi pretioase pe care ti le oferim si tie.


Tonica TV: Cum ne ingrijim parul la inceput de toamna dupa o vara care si-a lasat amprenta asupra lui?

Victor Bercea, hairstylist: Soarele este un factor important in deteriorarea parului. La inceput de toamna, parul trebuie hidratat mai intens, cu masti si uleiuri de par si, bineinteles, tratamentul cu Spa Mist, care trebuie neaparat incercat.

Tonica TV: Ce este Head Spa-ul, ce presupune mai exact acest procedeu si care sunt pasii lui?

Victor Bercea, hairstylist: Head Spa-ul este un tratament pe baza de ceata, el hidrateaza in totalitate parul, poate fi folosit si post-coloring, adica dupa vopsit. Primul pas este curatarea parului in totalitate, al doilea pas este aplicarea de masti sau fiole, adica tratamentul de par propriu-zis, al treilea pas este utilizarea cetii care hidrateaza foarte bine parul, iar ultimul pas este clatirea parului.

Tonica TV: Ce fel de produse trebuie sa folosim pentru a nu incarca textura firului de par?

Victor Bercea, hairstylist: De obicei, mastile si tratamentele se aplica la radacina in cazuri foarte rare. Este foarte important sa lasi o radacina curata pentru procesele care urmeaza.

Tonica TV: Ce nuante de par sa alegem pentru sezonul de toamna?

Victor Bercea, hairstylist: Toamna aceasta se poarta nuantele reci, putem vorbi si despre aramiu care inca nu s-a demodat, putem merge si pe suvite, pe blonduri etc.

Tonica TV: Cum ne putem rasfata parul?

Victor Bercea, hairstylist: Parul il putem rasfata cu un tratament Spa Mist pe baza de ceata sau cu un tratament pe baza de caviar care este foarte la moda acum si care va oferi parului stralucirea si ingrijirea de care acesta are nevoie.

Text: Ruxandra Dumitrescu