Sexul dupa prima tinerete

Sexul dupa prima tinereteCum fac dragoste italienii sau japonezii? O ancheta despre sanatatea sexuala a celor cu varsta peste 40 de ani demonstreaza ca 80% dintre barbati si 60% dintre femei considera ca viata sexuala reprezinta o parte importanta in viata lor. Este una din concluziile unui studiu despre atitudinea si comportamentul sexual efectuat pe 26.000 de persoane din 29 de tari.  Obiectivul: legatura intre sanatate si sex.

 

Studiul confirma ca poti avea o viata sexuala activa chiar daca inaintezi in varsta. Majoritatea celor interogati refuza ideea conform careia cei in varsta nu vor sa aiba relatii sexuale. O alta veste buna este frecventa raporturilor sexuale.

 Mai mult de jumatate din cei interogati fac dragoste o data sau de sase ori pe saptamana. Cununa de lauri revine brazilienilor, care i-au devansat pe italieni. Nici francezii nu sunt saraci in dezmierdari dar japonezii sunt mai putin “arzatori”. Exista deosebiri in ceea ce priveste perceperea placerii. Occidentalii, latino-americanii si nemtii sunt multumiti de relatia lor. Francezii sunt mai putin satisfacuti. Africa de Nord si Asia au un nivel al satisfactiei scazut.

Subiect tabu
Relatia dintre starea de sanatate generala si sanatatea sexuala este un subiect tabu. Aproape 70% din cei intervievati considera ca starea lor psihica se datoreaza faptului ca sunt multumiti de relatia cu partenerul. O persoana din zece a fost intrebata de medic despre problemele sexuale. Este un subiect pe care oamenii evita sa-l discute. Problemele de sanatate, ca diabetul influenteaza viata sexuala. Intre 40 si 80 de ani scade libidoul, in special la femei. Varsta critica pentru femei este de 55 de ani iar pentru barbati de 62 de ani. Pentru o parte a populatiei ideea de a face dragoste este asociata cu aceea de a face copii, iar menopauza simbolizeaza sfarsitul vietii sexuale. Batranetea poate fi determinata de scaderea capacitatii fizice. Dar este pacat sa ne privam de placeri datorita varstei. Pentru a avea o viata sexuala activa trebuie sa ne adaptam. ~ncepand cu varsta de 50 – 55 de ani avem nevoie sa fim stimulati de partener. Este esential pentru supravegherea sanatatii.

 

Text: Diana Kalas

august 27th, 2004 by tonica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate