Stilul clasic, mereu la moda

shutterstock_72100270

Aceasta stire poate parea surprinzatoare, insa se pare ca tot mai multe femei tanjesc mai degraba dupa un aspect clasic hollywoodian ca cel al printesei Grace Kelly decat dupa cel al modelelor de pe catwalk din prezent, conform unui nou sondaj in domeniu.

Conform sondajului realizat pe un esantion de 4.500 de femei, reprezentantele sexului frumos se simt mai increzatoare in ele insele atunci cand poarta un costum elegant, serios si au foarte putin make-up aplicat pe fata.

Cand vine vorba de aspectul parului lor, tot mai multe femei prefera culoarea blonda a podoabei capilare, ondulata, conform Daily Express.

Sondajul a aratat ca stilul printesei Grace de Monaco, care a murit in anul 1982, este inca viu si popular si in ziua de astazi. In urma aceluiasi sondaj realizat in USA, se pare ca tot mai multe femei tanjesc dupa aspectul vedetelor de peste Ocean cum ar fi cel al lui Jennifer Aniston, Heidi Klum, Holly Willoughby, Katherine Heigl si Kimberley Walsh.

“Femeile moderne stiu ce le place atunci cand vine vorba de make-up si moda. Este fascinant faptul ca, in timp ce ele devoreaza moda si rasfoiesc fel si fel de reviste de frumusete, aceasta cercetare dovedeste ca forma clasica a aspectului castiga de fiecare data teren”, a declarat Sara Wolverson, autoarea studiului.

“Ceea ce este interesant in acest studiu este ca reprezentantele sexului frumos prefera stilul clasic combinat cu cel elegant in locul celui casual sau urban.”

Sondajul a aratat ca 43% dintre femei prefera nuantele nude de make-up, adoptand in general un stil natural al machiajului. Cu toate acestea, sase din 10 femei se simt neingrijite atunci cand nu sunt machiate. Mai mult de atat, 83% dintre femei au declarat ca prefera sa se imbrace in blugi skinny decat in fuste scurte.

Stilul clasic a fost mereu asociat elegantei si a constat adesea intr-o simplitate sofisticata. Femeile care prefera acest stil adopta, de cele mai multe ori, modele vestimentare lipsite de artificii, care le dau o infatisare eleganta.

 

Text: Andreea Popescu