Tratament pentru transpiratia palmelor

Tratamentul transpiratiei palmelorHiperhidroza palmara se manifesta prin transpiratii excesive ale mainilor in special in perioada de vara, fiind stimulata de caldura si stres dar avand si alte cauze. Aceasta afectiune poate crea probleme de integrare psiho-sociala.

Pe langa metodele clasice folosite, care dau rezultate intr-un numar relativ mic de cazuri, in functie de severitatea afectiunii, metodele moderne constau in utilizarea toxinei botulinice. Toxina botulinica este un medicament folosit pentru o serie de afectiuni medicale in cele mai diverse specialitati (neurologie, pediatrie, chirurgie, oftalmologie), cat si un miracol in domeniul esteticii si cosmetologiei. Este, in acest moment, cel mai eficace si cel mai utilizat tratament anti-rid in toata lumea!Tratament cu toxina botulinica – remediu pentru transpiratia palmelor

Rolul tratamentului cu toxina botulinica in cazurile de transpiratie excesiva este acela de a bloca eliberarea unui mediator chimic care stimuleaza secretia glandelor sudoripare de la nivelul palmei. In urma injectarii toxinei botulinice este inhibata secretia sudoripara palmara. Palmele vor fi uscate, cu un aspect care nu mai pune probleme psiho-sociale.

Care este tehnica?

Tehnica folosita consta in injectarea celor doua palme cu toxina botulinica preparata, intradermic. Numarul de injectari pe fiecare palma este variabil dar scopul principal este acoperirea intregii palme. Rezultatul este evident dupa 3-4 zile si dureaza 6-9 luni dupa care se poate repeta interventia.  Injectarea se efectueaza in regim ambulator, pacientul sau pacienta putand pleca acasa dupa interventie.

Retineti!

Rolul tuturor acestor interventii este acela de a crea armonia fetei in cazul ridurilor si o stare de liniste sufleteasca in cazul hiperhidrozei palmare. Beneficiile emotionale si psihologice ale acestor interventii sunt cresterea increderii in sine, o imagine a corpului imbunatatita si o mare satisfactie personala.

Text: Dr. Radu Tudoran Voicu,
Medic specialist chirurgie plastica si reconstructiva
Centrul medical Med New Life
Tel.: 021 326.39.99/021 326.39.98/021 326.39.97
E-mail: [email protected]
www.med-new-life.ro