Tratamente si masti cosmetice

shutterstock_88313749Cineva spunea odata ca a avea grija de propriul corp este un joc magic, parfumat cu pulbere de stele. Daca ne gandim bine, pielea este organul cel mai expus. Ne-o putem imagina ca pe o coala a unui cadou care dezvaluie surpriza, noi, bineinteles, suntem bijuteria cu diamante care sta ascunsa in interior, iar pielea noastra este invitatia la a o descoperi.

Pentru acest lucru ne dorim mereu ca pielea noastra sa fie neteda, fina, parfumata si fara defecte. La atingerea ei sa aminteasca de matasea naturala.

Deseori avem nevoie de un element exotic, de ce nu, un pic magic, si recurgem la folosirea diverselor creme, masti… am vrea chiar un machiaj care sa dea rezultate, sa functioneze cu adevarat. Astfel, fiecare persoana alege masca necesara propriului ten, aplicand-o timp de 20-30 minute. Deoarece pielea absoarbe foarte bine orice produs aplicat pe ea, este necesara o mare atentie la calitatea produselor intrebuintate; acestea trebuie sa fie proaspete si potrivite tenului, evitandu-se greseala de a se aplica masti, creme si farduri grase, la un ten seboreic, ori o lotiune astringenta si cu o doza mare de alcool, la un ten uscat si deshidratat.

Cremele, mastile, tratamentele de orice fel sunt numeroase si diferite. Ele se pot procura din comert ori pot fi preparate acasa de orice femeie. Cele mai naturale si mai eficace sunt mastile cosmetice din plante. Prin uleiul eteric pe care-l degaja, ele contribuie la refacerea celulelor si hidrateaza foarte bine epiderma.


Dintre mastile indicate sa fie folosite pentru mentinerea mereu proaspata a tenului normal sau chiar pentru tratarea lui, cand este cazul, enumeram mai jos cateva:

  • Masca pentru ten normal: o lingurita de miere, 20 grame de branza de vaca, drojdie de bere (o bucata de marimea unei nuci). Se amesteca toate intr-o farfurioara sau intr-un mic castron si se aplica pe obraz timp de 20 de minute. Pentru mentinerea aciditatii epidermei (pH), sunt recomandate mastile de fructe, cu atat mai mult cu cat ele pot fi aplicate pe orice fel de ten. In prepararea lor, vor putea fi folosite, de fiecare data, alte fructe: cirese, visine, capsuni, fragi, caise, piersici, struguri, pepene verde sau pepene galben. Prepararea lor se face astfel: se zdrobesc fructele, se aplica pe obraz timp de 20-30 de minute, apoi se spala obrazul cu apa minerala sau ceai de musetel;
  • Masca de caise: zdrobim pulpa a doua-trei caise, se inmoaie in putin lapte si se aplica apoi pe obraz; la fel se procedeaza si la aplicarea unei masti cu pepene galben;
  • Masca de galbenus de ou (poate fi aplicata atat unui ten normal, cat si altui tip de ten). Ai nevoie de: un galbenus de ou, o lingurita de miere de albine, drojdie de bere (o bucata de marimea unei nuci), cateva fire de patrunjel tocat. Intrucat mastile de legume, prin vitaminele pe care le contin, invioreaza tenul si intaresc vasele capilare, mai ales cele bogate in vitamina P, iti ofer si reteta unui foarte eficient preparat. Masca de morcovi: un morcov dat prin razatoare (sau facut pasta cu ajutorul unui blender), un galbenus de ou, o picatura-doua de zeama de lamaie.
  • Impotriva punctelor negre se poate face o baie de abur cu ceai de musetel, dupa 10 minute se freaca obrazul cu un amestec din malai si tarate de grau (parti egale) si apoi se spala cu apa fiarta si racita (100 ml) in care s-a pus bicarbonat (5 grame).

 

Sper ca ti-am putut fi de ajutor cu aceste masti si tratamente si inchei nu insa inainte de a-ti propune si un tratament de infrumusetare si pentru corp, care a devenit, in timp, pentru femeile arabe un adevarat gest de iubire fata de corpul lor. Fiind pe baza de ingrediente naturale, ajuta femeile arabe sa-si mentina acea misterioasa frumusete, iar in timp s-a transformat intr-un adevarat ritual numit Rassoul.

Ingrediente pentru tratament: 3 linguri de argila verde, 3 linguri petale de trandafir uscate, 3 linguri flori de levantica uscate, o lingurita de nucsoara macinata, un litru de apa, 20 de cuisoare. Se procedeaza astfel: adu apa la punctul de fierbere si pune cuisoarele sa fiarba 20 de minute. Asteapta apoi ca apa sa se raceasca, filtreaza lichidul si adauga celelalte ingrediente.

Ingrediente pentru uleiul hidratant: 3 linguri ulei de migdale, 6 picaturi de ulei esential de muscata, 6 picaturi de ulei esential de portocale. Amesteca-le bine si pastreaza-le intr-un loc racoros si departe de lumina.

 

  • Ritualul Rassoul

Intinde-ti pe un pat un prosop mare si asaza-te. Maseaza pe tot corpul tratamentul, folosind miscari circulare. Apoi, trece uleiul pe tot corpul si asteapta 45 de minute, mai fa un pic de masaj si te poti clati cu apa calduta. Rezultatul este garantat, vei obtine o piele de matase.

 

 

Tag: Adelina Gruia