Trusa de unghii… la microscop

2009_maniciura_trusa Mersul la salonul de frumusete este o petrecere aproape spirituala. O culoare de unghii pe care trebuie sa o ai, bretonul din copilarie care e iar in tendinte… Ai grija insa. De la portile frumusetii la sala de asteptare a spitalului nu sunt uneori decat cateva zile de incubatie.O trusa de unghii nesterilizata poate aduce boli care afecteaza frumusetea.

• Principala boala este onicomicoza sau, mai clar, o ciuperca a unghiilor. Aceasta afectiune transforma rozul clar si sanatos al unghiei in galben mat, total inestetic. Desigur, ca orice lucru neplacut, micoza se extinde de la o unghie la alta prin simpla pilire sau indepartare a cuticulelor. Dezinfectati trusa, pastrand-o intr-o solutie dezinfectanta pe baza de alcool.

 
• Urmeaza apoi perionixis, o infectie bacteriana (forma acuta) in jurul unghiilor sau sub ele. Inteparea cu forfecuta sau unghiera deschide o poarta de intrare pentru bacterii. Tabloul este cat se poate de „pitoresc”: infectie cu puroi, inflamatie, roseata, durere, senzatia de caldura.
• Si nu in ultimul rand, cine nu isi doreste o formatiune sub forma de crater in jurul unghiilor? Botriomicomul sau forma cronica a perionixisului poate face asta pentru tine.

Detectivul saloanelor de frumusete
• Intreaba care este procedeul de dezinfectare folosit si roag-o pe domnisoara draguta sa le dezinfecteze in fata ta.
• Uite-te cu atentie daca se foloseste pentru pedichiura o punga de unica folosinta pentru a evita contactul cu bazinul.
• Pentru orice eventualitate ia cu tine la salon direct din borcanelul cu spirt, trusa personala de unghii pe care ai achizitionat-o de preferinta din farmacie.

Text: Irina Chelarescu
Consultant: C.M.I. Dr. Hatami Afshin
Medic specialist Dermato Venerologie
Tel: 021. 252.05.20/ 252. 05.30
Mobil: +40 723 394 656
e-mail: [email protected]