Un nou trend: parfumuri cu arome orientale

Un nou trend a luat cu asalt piata cosmeticelor din Romania. Este vorba despre parfumurile cu arome orientale care, se pare, incep sa atraga din ce in ce mai multi doritori. Curiozitatea ne-a impins si pe noi sa testam aceste arome deosebite si rezultatul ne-a surprins placut. De la apa de parfum si pana la uleiul de parfum, acestea poarta cu ele un strop din misterul lumii arabe si reusesc sa invaluie simturile astfel incat sa creeze o adevarata terapie pentru spirit. Despre noul concept am stat de vorba cu Anca Marcu, CEO Casa de Parfumuri Marab, de la care am aflat, totodata, cateva trucuri si secrete din adorabila lume a parfumurilor.Tonica TV: Ce ne spui despre acest nou trend sosit in Romania, si anume parfumurile cu arome orientale?

Anca Marcu: Este un concept intr-adevar nou, nascut acum un an si jumatate din pasiunea mea atat pentru parfumuri, cat si pentru Orient. Reprezentam in Romania strict branduri din tari arabe. Asta ne face sa fim diferiti de celelalte concepte de nisa. Acest trend oriental este incurajat, eu personal il incurajez foarte tare, pentru ca reprezinta altceva. Intalnim arome noi, de care nu stiam, de exemplu, bahorul, care este o rasina extrem de folosita in tarile arabe, intalnim lemnul de santal, wood-ul. Aromele sunt diferite fata de cele existente pe piata si prin imbinarea lor se creeaza niste parfumuri speciale pe care, cu siguranta, nu le regasim in parfumeria de linie, comerciala. Parfumurile orientale inseamna mult mai multa traditie si, implicit, valoare.

Tonica TV: De ce iubesc oamenii parfumurile?

Anca Marcu: O explicatie este ca simtul mirosului este simtul cu cea mai lunga memorie, astfel ca noi asociem evenimentele din viata noastra, cu mirosuri, de exemplu, asociem Craciunul cu aroma de scortisoara si mirosul de portocale. In plus, un parfum pe care il purtam ne da o stare buna de spirit, ne ridica moralul si ne face sa devenim mai increzatori.

Tonica TV: Care sunt regulile pe baza carora ne alegem, in mod corect, un parfum?

Anca Marcu: In primul rand, trebuie sa nu ne grabim. Parfumul este o poveste pe care trebuie sa avem rabdare sa o deslusim. Trebuie sa stim ce arome ne plac si sa le incercam pe bloostere. Alegem nu mai mult de trei arome care ne plac si le incercam pe piele, in zona unde pulsul nostru este mai accelerat. Nu mirosim imediat pentru ca nota de baza se dezvolta cam la 20 de minute. De asemenea, este bine sa testam pe propria piele si sa nu ne lasam influentati de ceea ce ne place cum miroase pe altcineva, asta pentru ca pH-ul fiecaruia face diferenta.

Tonica TV: Cum facem diferenta intre un parfum si o apa de parfum?

Anca Marcu: Un parfum are un procent intre 15% si 30% concentratie de ulei esential, iar apa de parfum are un procent intre 8% si 15% ulei esential.

Tonica TV: Exista parfumuri potrivite pentru zi si parfumuri potrivite pentru seara?

Anca Marcu: Sigur ca exista regulile bunului simt care ne spun ca pe zi trebuie sa folosim un parfum mai usor, mai light, mai floral, astfel incat sa nu agresam simturile celor din jur. Iar seara, este recomandat sa folosim un parfum opulent, cu tenta orientala.

Tonica TV: Cum facem distinctia intre un parfum sintetic si un parfum natural?

Anca Marcu: Un parfum natural este mai usor, mai light si se disting notele mult mai clar.

Tonica TV: Unde se aplica corect un parfum?

Anca Marcu: Un parfum se aplica corect in zonele unde este pulsul mai accelerat: dupa urechi, pe decolteu si pe par. Pe par se pastreaza cel mai bine, dar trebuie dat cu grija ca altfel il usuca. Putem sa amestecam ulei de par cu parfum si sa masam varfurile, care oricum sunt mai deteriorate.

Tonica TV: Cum facem ca parfumul sa persiste mai mult pe piele?

Anca Marcu: Parfumul se asaza mult mai bine pe pH-ul nostru daca pielea este bine hidratata. Dam inainte cu o crema de corp fara miros sau cu miros slab si peste aceasta aplicam parfumul. Astfel, va rezista de doua ori mai mult.

Text: Madalina Manole