Valentin Teodorescu, pionier in deconstructivism

Deschide videoclipul

Deconstructivismul in filozofie

Deconstructivismul este un concept introdus de filozoful Jacques Derrida, care sustine ca observarea unui fragment oarecare dintr-un context este lipsita de sens. Acest concept urmareste importanta intregului in sensul desfiintarii opozitiilor pe baza carora este fundamentat. (sursa: Wikipedia)

Deconstructivismul in arhitectura

Deconstructivismul in arhitectura, numit uneori si Deconstructie, este o directie de dezvoltare a arhitecturii postmoderne inceputa la sfarsitul anilor 1980. Este caracterizata de ideea de non-liniaritate a procesului de design si proiectare, precum si de manipulari ingenioase ale formelor, continuitatii si structurilor suprafetelor exterioare ale cladirilor. Finalizarea aspectului final vizual este caracterizata de impredictibilitate si haos controlat. (sursa: Wikipedia)

Deconstructivismul in colectia lui Valentin Teodorescu

Poti pune eticheta deconstructivismului in moda atunci cand vezi creatii vestimentare care par neterminate sau reciclate, fara tivuri, cu varfuri destramate, cu franjuri inegali, cu fermoare expuse si cusaturi neobisnuite.

Valentin Teodorescu se mandreste cu finalizarea cusaturilor sale intr-un mod intentionat dezordonat. Colectia sa, prezentata la Muntenia Fashion Days, include stofa, denim rupt, materiale uzate, tuse de broderii traditionale, voal, plastic, toate accesorizate cu manusi de cauciuc rosii si… picioare goale! Va invitam sa aflati mai multe despre aceasta colectie interesanta, in exclusivitate pentru Tonica TV!

Text: Catalina Buzdun

septembrie 4th, 2015 by tonica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate