Visele erotice stimuleaza placerea sexuala

vis-erotic-shutterTrebuie sa o spunem fara retinere ca nimic nu este mai natural ca aparitia fantasmelor sexuale. Decat sa va culpabilizati mai degraba le-ati dezvolta pentru a reaprinde focul iubirii de inceput, pentru a creste libidoul in cuplu. Fantasma nu este nici pe departe o boala rusinoasa, este un fenomen cat se poate de firesc.

“Toata lumea are fantasme” afirma sexologul Maria Elena Colson. “Este mai degraba un semn de sanatate sexuala! In general, cei sau cele care afirma ca nu au fantasme sufera de blocaje educative sau emotionale care ii impiedica sa le recunoasca. Nu trebuie sa va invinovatiti daca va imaginati in alte brate decat cele ale partenerului dumneavoastra”, conchide Colson. Aceste reverii erotice si alte scenarii “deocheate” fac parte din eul nostru secret. Dupa parerea psihologilor ele isi au radacinile in copilarie, deci putem sa ne “scuturam” de orice responsabilitati.

Ce sunt fantasmele?
Fantasmele sunt elemente definitorii ale personalitatii noastre precum, imaginatia si visele. In viata de zi cu zi le folosim frecvent pentru a provoca excitatia sexuala. Putina lume stie ca femeile sunt foarte cerebrale cand vine vorba de sex. Fantasmele le ajuta sa depaseasca “neajunsurile” erotice din sfera realului. Cand faceti dragoste cu partenerul, daca va lasati mintea “invadata” de o alta imagine familiara nu faceti decat sa stimulati aparitia mai rapida a unui orgasm bine conturat. Odata cu trecerea anilor in cea mai mare parte a cuplurilor sexualitatea pierde teren. “Facem dragoste ca de obicei” ar zice unii, insa fara a cauta noi posibilitati de a simti  acel “nu stim ce” care-ti taie respiratia. Problemele cotidiene au castigat teren in fata dorintei sexuale. Jocul fantasmelor poate trezi in fiecare dintre parteneri dorinte nebanuite, consolidand existenta cuplului.

Fiecare cu visele lui
Inainte de toate trebuie sa comunicam. Nu in doi peri, ci ca intr-un joc intim si copilaresc soptit la ureche: “spune-mi la ce visezi si voi face ce vrei tu”. De ce sa nu dezvaluiti partenerului cateva din gandurile cele mai intime? Apoi, puteti sa abordati scenarii comune, plecand de la aceste dorinte atat de tandru marturisite. Rezultatul nu se va lasa asteptat: in loc sa vedeti mereu acelasi film la cinema, veti deveni in deplina complicitate scenaristii povestii voastre de dragoste si sex. Efectele sunt intr-adevar benefice. De altfel, sexologii chiar propun sedinte de “fantasmoterapia” in cabinetele lor. Dupa cum spune si numele, aceasta tehnica consta in a dezvolta fantasme pentru a rezolva problemele legate de lipsa apetitului sexual, fie ca este vorba de un pacient sau o terapie de cuplu. Va lasa rece fantasmele sotului? Gresit. Nu uitati ca este vorba doar de imaginatie. Sa zicem ca partenerul va marturiseste ca se viseaza facand dragoste cu profesoara fiicei dumneavoastra sau ca viseaza facand dragoste cu dumneavostra sau cea mai buna prietena a dumneavoastra. Nu este nimic “pervers” in aceste confesiuni.
“Triunghiul” (un barbat cu doua femei, mai rar invers) este in topul prejudecatilor fantasmelor masculine. De fapt, nimic nu este mai original si mai indraznet in realitate.

Feminin si masculin
Partenerul ne “insala” destul de putin, caci, de obicei, el fantasmeaza pe imaginea noastra. Ne transpun in vampe, echipate cu portjartiere rosii sau negre si se imagineaza avand o relatie cu una dintre prietenele ce ne calca pragul. Barbatii, in jocul acesta isi dau roluri dominatoare, de unde si dorinta puternica de sodomizare, de exemplu. In ce ne priveste pe noi, iubitele lor, noi suntem mult mai sadomasochiste si mult mai indraznete avand mai multi parteneri “virtuali”: un act sexual salbatic, sex in grup, etc. De asemenea, femeile au o puternica predilectie pentru personalitatile publice, vedetele din lumea mondena. Putem intotdeauna visa, indiferent de varsta sau conditia sociala. Fantasma feminina ramane in sfera visului, in timp ce barbatul are de obicei tendinta sa treaca la actiune.

Fara graba
Este indicat sa vorbiti cu prudenta despre fantasmele voastre. Nu va dezvaluiti toate visele erotice fata de un partener nou. Chiar si cand e vorba de “omul vietii” fiti prudente: unii barbati ar putea sari la atac, nu v-ar mai da pace pana nu ar concretiza visul vostru! Nici vorba sa treceti la fapte in pripa, fara ragaz. In majoritatea cazurilor, faptul ca le-ai dezvaluit este arhisuficient pentru a reanima dorinta in originale scenarii in doi. Nu este obligatoriu sa le concretizezi. Daca totusi se produce trecerea la actul imaginat, o punem in seama unei evolutii lente in cuplu. Daca nu, ele vor ramane de domeniul imaginarului.

Retineti!
Ce va faceti insa daca partenerul devine mai insistent? Urmati sfatul sexologului nostru: nu ziceti niciodata “nu categoric”, ci lasati o portita deschisa, “poate intr-o zi”, chiar daca stiti ca nu veti face pasul niciodata. Faceti-l sa astepte, sa devina nerabdator, transpunand cererea sa concreta in imaginar. Propuneti-i sa-si traiasca propria fantasma in vis, cu dumneavoastra. O sa vedeti ca nu aveti nimic de pierdut!

Text: Ema Ofiteru