10 lucruri ciudate care au cazut… din cer

decupat_10 lucruri cudate care au cazut...din cerDaca va imaginati ca din cer poate sa cada, sub diferite forme, doar apa, va spunem noi ca va inselati. Exista cateva istorisiri care atesta ca, de-a lungul timpului, a „plouat” cu diferite lucruri, unele mai ciudate ca altele. In unele cazuri, s-au gasit explicatii pentru fenomenele bizare, insa au ramas si cateva situatii neelucidate.O vaca a cazut din cer

Stim ca suna incredibil, insa chiar asta este realitatea! Armata marina japoneza a primit un apel de urgenta de la niste pescari aflati in largul marii care anuntau ca… o vaca a aterizat din cer in barca lor, avariind-o. Cum era de asteptat, pescarii nu au fost crezuti, ba mai mult, au fost si inchisi pentru daunele aduse ambarcatiunii. Cateva zile mai tarziu au fost eliberati gratie unui comunicat al autoritatilor din Rusia care atesta povestea acestora. Astfel, membrii unui avion de marfa rusesc au luat la bord, fara autorizatie, o vaca care, in timpul zborului, a inceput sa se agite si, ca sa nu puna in pericol viata echipajului, a fost aruncata chiar deasupra Marii Japoniei.

Zapada colorata si parfumata

Tot in SUA, de data asta in muntii Colorado, se pot observa intinderi mari acoperite cu o zapada colorata in rosu si… cu gust de pepene. Fenomenul poate fi observat in fiecare an la sfarsitul primaverii, iar expertii au concluzionat ca zapada capata acea culoare datorita unor alge marine microscopice, numite Chlamydomonas nivalis. De asemenea, un fenomen la fel de straniu s-a petrecut si in Siberia, in regiunea Omsk, unde, in anul 2007, a nins in culori. Zapada cazuta era parfumata si colorata in verde, portocaliu si galben.

O ploaie de… paianjeni

Christian Oneto, un fotograf din Argentina, a reusit sa fotografieze cum cadeau din cer sute de paianjeni. In timp ce urca alaturi de cativa prieteni pe muntele San Bernardo, in regiunea Salta din Argentina, acesta a surprins un fenomen ciudat, si anume cerul impanzit de paianjeni multicolori. Astfel, fotograful a devenit primul si singurul om care a reusit sa fotografieze bizarul si inexplicabilul fenomen care s-a petrecut in anul 2007.

A plouat cu… sange

Intr-o mica si modesta asezare din Columbia, La Sierra, a avut loc, in 2008, un fenomen meteorologic straniu care a agitat intreaga suflare omeneasca din zona. Un lichid rosiatic a cazut din cer sub forma unei ploi, reusind sa coloreze strazile umilei localitati, spre surprinderea tuturor. O mostra a fost dusa la laborator si analizata si s-a constatat ca lichidul continea urme de sange. Pentru ca nu s-a gasit o explicatie stiintifica pentru aceasta „ploaie” neobisnuita, preotul din localitate a decis sa tina o slujba speciala in care si-a informat enoriasii ca poate fi un semn de la Dumnezeu si i-a rugat sa-si regandeasca comportamentul si sa-si schimbe obiceiurile proaste.

Grauri morti au cazut din cer

In 2010, gradina unei case din Somerset, o regiune din Anglia, a fost acoperita in totalitate cu pasari moarte. Un stol de grauri ce traversa in zbor zona s-a napustit pe neasteptate catre sol, lovindu-se brutal de pamant. Explicatia a venit din faptul ca, probabil, pasarile au fost speriate de un potential pradator si si-au schimbat pe neasteptate traseul, ciocnindu-se brusc cu solul.

Pestii zburatori

Intr-un mic orasel australian, Lajamanu, a „plouat” nu o data, ci de trei ori, cu… peste. Desi este un fenomen nemaintalnit in alte zone, oamenii de stiinta au gasit totusi o explicatie. Se crede ca furtunile puternice desfasurate in ocean au reusit sa ridice si sa transporte pe distante foarte mari pestii, ca mai apoi acestia sa cada sub forma de ploaie pe teritoriul Lajamanu. Ciudatul fenomen a avut loc prima data in anul 2004.

Precipitatii cu… jeleuri

Pajistile din Scotia au fost acoperite, in anul 2009, cu o substanta gelatinoasa, ce semana cu o stea, care a cazut din cer sub forma de ploaie. Desi mai multe probe au fost duse la laborator, oamenii de stiinta nu au gasit nici pana astazi un raspuns plauzibil. Au fost emise mai multe ipoteze, printre care si una conform careia substanta gelatinoasa ar fi fost regurgitata de pescarusi, insa niciuna nu este de necontestat, avand in vedere ca nu se poate stabili nici originea si nici materialul genetic din care provin jeleurile. In plus, partea si mai enigmatica a fenomenului este faptul ca materia s-a dizolvat la cateva zile de la colectare.

Averse cu… viermi

Da, stim, suna infricosator, insa acest fenomen s-a intamplat in Statele Unite ale Americii, mai exact in Louisiana, si a fost observat prima data chiar de un angajat al politiei locale. Viermii au cazut in grupuri restranse si explicatia cea mai plauzibila este ca o furtuna marina ce a avut loc in Lacassine Bayou ar fi putut fi cauza acestei ploi cel putin bizare.

Bucati de carne cazute din cer

In anul 1876, tot in America, in Olympian Springs, o gradina a fost bombardata cu bucati de carne rosii. Fenomenul ciudat nu a primit nicio explicatie, cu atat mai mult cu cat cerul era senin la momentul desfasurarii evenimentului. Carnea a fost analizata si s-a concluzionat ca este carne de vanat si de oaie si ca probabil apartine rezervatiilor de vanatoare din imprejurimi.

A plouat cu bani

Cu siguranta, toti ne-am dori sa ploua cu bani, insa acest noroc l-a avut un motociclist din Germania care, in timpul unei plimbari, a observat sute de bancnote zburand prin aer. Acesta a oprit si a incercat sa le adune, insa fara succes. Misterul legat de originea banilor nu a fost elucidat.

Text: Madalina Manole