10 moduri in care poti folosi uleiul de trandafir

10 moduri in care poti folosi uleiul de trandafirRafinat si parfumat, la fel ca florile din care este obtinut, uleiului de trandafir i se atribuie o multime de beneficii. Are proprietati antibacteriene, antiseptice, astringente, antivirale, antispasmodice, antidepresive, cicatrizante si chiar afrodiziace. Noi ne vom axa insa pe beneficiile cosmetice pe care uleiul de trandafir le are. Iata 10 moduri in care il poti utiliza!

  1. Aplica-l pe ranile superficiale, pe cicatrice pentru a le grabi vindecarea, pentru ca pielea sa se regenereze si sa nu ramai cu urme.
  1. Pune cateva picaturi pe o discheta demachianta si foloseste-l pentru a curata machiajul de la ochi. Curata foarte bine chiar si produsele rezistente la apa.
  1. Foloseste-l pe post de balsam de buze. Hidrateaza in profunzime buzele uscate, fiind perfect mai ales in sezonul rece.
  1. Daca ai pielea foarte uscata, amesteca-l cu crema ta de fata pentru un plus de hidratare.
  1. Foloseste-l pe post de iluminator! Intinde putin ulei pe pometi, pana ce intra in piele. Va da fetei tale o stralucire naturala!
  1. Foloseste-l pentru repararea calcaielor crapate. Aplica o cantitate mica de ulei de trandafir in fiecare seara pe calcaie masand usor si lasa-l sa actioneze peste noapte. In scurt timp, calcaiele tale isi vor recapata finetea.
  1. Mai ales in timpul sezonului rece cand parul se deshidrateaza sau in zilele cu umezeala cand are tendinta sa se umfle si onduleze, poti folosi putin ulei de trandafir pentru a-l calma. Ai grija insa sa pui doar 2-3 picaturi pe care sa le raspandesti uniform cu degetele, pentru ca, daca vei pune o cantitate prea mare, parul va avea un aspect uleios.
  1. Si pentru a potoli firele rebele din sprancene poti folosi ulei de trandafir. Acesta le va ajuta sa se aranjeze, hidratandu-le in acelasi timp.
  1. Uleiul de trandafir poate fi folosit si in loc de ser pentru cuticule. In loc sa tai cuticulele, lucru care este daunator pe termen lung, impinge-le cu un betisor de lemn spre baza unghiei si aplica ulei de trandafir. De asemenea, este util si pentru unghii, prevenind exfolierea acestora.

10. Foloseste uleiul de trandafir pentru atenuarea celulitei si vergeturilor. Acesta hraneste pielea in profunzime, redandu-i elasticitatea si, in plus, stimuleaza circulatia sangvina.

Beauty adviserii Catena recomanda produsele Naturalis. Daca iti doresti sa-i oferi pielii tale o ingrijire adecvata, atunci cu siguranta vei fi incantata de Apa Naturala de Trandafiri de la Naturalis! Mai multe detalii despre produs gasiti aici.

Text: Bianca Badescu

Nota pentru articolul «10 moduri in care poti folosi uleiul de trandafir»:5.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *