12 reguli pentru aplicarea pudrei de fata

poza aplicarea corecta a pudreiIndiferent de anotimpul in care ne aflam, fie ca afara este canicula sau ger, tenul fiecarei femei trebuie protejat de actiunile nocive ale agentilor care se afla in aer. Tocmai din aceasta cauza, fondul de ten si pudra nu trebuie sa lipseasca din portfardul tau. Exista insa cateva reguli pe care trebuie sa le urmezi pentru un machiaj reusit. Eu iti voi prezenta astazi lucrurile de care trebuie sa tii cont atunci cand aplici pudra de fata.

1. Atunci cand aplici pudra pe fata, trebuie sa faci acest lucru cu miscari scurte, circulare, care sa incorporeze fondul de ten.

2. Indeparteaza surplusul de pudra cu un buretel sau cu o perie destinata acestui scop.

3. Atunci cand te machiezi, este bine sa optezi pentru o pudra pulbere, dar in portfardul din poseta trebuie sa iei cu tine o pudra compacta, pentru a face corecturi in timpul orelor ce vor urma, daca va fi nevoie.

4. Daca ai riduri adanci pe obraz, aplica pudra umfland in prealabil obrajii pentru a obtine un efect frumos.

5. Nu aplica niciodata pudra pe pielea transpirata; tamponeaza fata cu un prosop curat sau cu servetele de hartie.

6. Daca suferi de acnee, achizitioneaza-ti o pudra speciala, care contine sulf pulverizat si zinc.

7. Pentru femeile in varsta, pudra trebuie sa fie foarte fina, in ton cu pielea, nu prea alba insa, pentru a nu da impresia unui ten fainos.

8. Atunci cand alegi pudra, aceasta trebuie sa fie mai deschisa decat fondul de ten folosit, pentru a oferi transparenta.

9. Daca vrei sa dai impresia unui ten bronzat, fondul de ten trebuie sa aiba culoarea ocru, iar pudra de fata sa fie spre roz, si nu spre galben.

10. Cu foarte rare exceptii, se intrebuinteaza pentru frunte o pudra mai deschisa, pentru ca fata sa capete luminozitate.

11. Daca vrei un machiaj mai simplu, poti jongla cu doua culori de pudra aplicate peste fondul de ten.

12. Incearca pe cat posibil ca, dupa fiecare aplicare, sa cureti pensulele si bureteii special destinati, pentru a te feri de microbi si infectii.

Spor la treaba!

Text: Ruxandra Raica