2012, 2013, 2014… Ce pastram din anii trecuti in materie de make-up?

Trusa-de-farduri-pt-2015Anul 2015 vine cu propuneri destul de indraznete in ceea ce priveste stilul de machiaj. Noile tendinte, coborate de pe podiumurile marilor case de moda ale lumii, dezvaluie un make-up natural, ca o prelungire a abordarilor anterioare, dar si un make-up extrem, in culori puternice si forme surprinzatoare. Machiajul sezonului cald impune spirit artistic si combinatii cromatice sofisticate si ne cere sa ne supunem uneia dintre cele mai valoroase reguli de make-up: accent doar pe ochi sau doar pe buze, niciodata ambele.



Make-upul nude: IN

Femeile care-si doresc sa tina pasul cu schimbarile din lumea modei se pot bucura, pentru ca tendintele in make-up pentru primavara-vara promoveaza in continuare machiajul nude. Acest tip de machiaj este usor de abordat si de purtat si se potriveste in orice moment al zilei, chiar si la plaja. Ai nevoie doar de un fond de ten care sa ascunda intocmai imperfectiunile fetei, un rimel negru, un fard de obraz pal si un ruj in culori naturale. Intoarcerea la clasic vine din partea Gucci, Prada, Saint Laurent si Alexander Wang. Acest tip de make-up iti da un aer tineresc, este usor de retusat si, implicit, tu vei arata fresh pe tot parcursul zilei.

Pont: Aplica fard iluminator in coltul exterior al ochiului, imediat sub sprancene, pentru a intensifica privirea, fara a o incarca.

Marsala, vedeta in trusa de farduri

Nu mai este o noutate pentru nimeni ca Marsala a fost declarata oficial drept culoarea anului 2015, fiind folosita din belsug pe marile podiumuri de moda. Rujurile Marsala sau in nuante apropiate, ca burgundy, visiniu si mov pruna, au putut fi admirate in prezentarile Dolce&Gabbana, Missoni sau Carolina Herrera si in anii trecuti, iar aprecierile de care s-au bucurat au reusit sa detroneze chiar si clasicul ruj rosu. De asemenea, fardurile in tonuri apropiate de Marsala sunt o tendinta importanta in machiajul sezonului cald, make-up artistii recomandand sa fie purtate seara.

Pont: Smokey eyes si Cat eyes se pastreaza in tendintele make-upului de seara si in anul 2015.

Straluciri metalice

Christian Dior si Max Mara au vrut sa iasa din tipar si sa aduca stilul de machiaj pop art nu numai pe podium, ci si in viata de zi cu zi. Astfel, prezentarile lor, desi s-au aliniat ca grafica cu cele ale colegilor de breasla, au beneficiat de o cromatica a liniilor ce a depasit granita. Astfel, s-au putut observa adevarate picturi realizate din tusuri in nuante tari, metalizate si lucioase, in timp ce buzele erau ascunse sub culori naturale.

Pont: Anii trecuti nu combinam niciodata culorile metalice… in 2015 este permis orice!

Text: Madalina Manole