3 sfaturi practice pentru un machiaj reusit

3-sfaturi-practice-pentru-un-machiaj-reusitAsa cum v-am obisnuit, Petruta Maxim, beauty adviser la farmaciile Catena, raspunde la 3 intrebari adresate de cititoarele revistei. Iata cateva tips-uri pentru a aplica cu succes tipul de machiaj dorit. Trimite intrebarile tale pe adresa [email protected] si specialistul nostru de beauty iti va raspunde.

Camelia Tanase: Cum pot sa folosesc fardul tip crema fara ca acesta sa se adune in cuta pleoapelor?

Beauty Adviser: Daca fardul crema este atat de dificil de aplicat, incearca sa il folosesti doar in zonele in care ochiul nu face riduri. Utilizeaza fardul crema numai pe pleoapa, sub sprancene, pentru a accentua forma ochiului si numai in coltul interior al ochiului. Aplica pudra in zona in care vei aplica fardul crema. Pudra va mentine pielea ochilor mata si uscata, astfel fardul va arata exact cum iti doresti.

 

Mariana Cojocaru: Am alergii de sezon. Cum as putea sa ascund umflaturile si cearcanele din jurul ochilor fara sa aplic prea mult machiaj, care dupa cum bine stim se aduna in liniile fine din jurul ochilor?

Beauty Adviser: Pentru inceput iti recomand sa dormi cel putin 8 ore pe noapte si sa bei suficienta apa. De asemenea, iti sugerez sa faci zilnic minimum 15 minute de exercitii cardio. Acestea sunt primul pas pentru diminuarea pleoapelor umflate. in ceea ce priveste machiajul, opteaza pentru anticearcanul cu ulei de arbore de ceai, care reduce inflamarea, improspateaza si tonifica. Este disponibil in farmaciile Catena, la doar 9,5 lei. Pentru pleoape, foloseste un gri deschis, iar sub sprancene aplica o nuanta de gri sidef. Finalizeaza cu mascara negru.

 

Irina Matei: Cum creez umbrele din jurul ochilor?

Beauty Adviser: Incepe prin a contura cu ajutorul unui tus linia superioara a pleoapei. Apoi aplica un fard de pleoape gri, de la coltul intern al ochiului pana in exterior. Apoi adauga o nuanta deschisa de gri sub ochi. Sub sprancene foloseste o nuanta sidefata de gri pentru a accentua forma ochiului si termina machiajul prin aplicarea rimelului.

 

Text: Sabina Ghiormescu