5 orase ideale pentru iubitorii de muzica

5 orase pe care iubitorii de muzica ar trebui sa le vizitezeFiecare loc din lume este caracterizat de propria cultura muzicala, insa exista si cateva orase in care ritmurile muzicale sunt la ele acasa. Acestea sunt ca un magnet pentru concertele si festivalurile de profil si devin adevarate sanctuare pentru cei care iubesc una dintre expresiile artistice cele mai vechi din istorie, muzica.Havana, Cuba

Havana, cea mai apreciata insula din Caraibe, se descrie prin arome, culori si ritmuri care o transforma in locul ideal pentru cei care cauta fuziunea intre muzica si distractie. Denumita „casa muzicii”, Havana imbina intr-un mod unic ritmurile afro-cubaneze ca salsa, cha-cha sau rumba in locuri special destinate cunoscatorilor de dans. De exemplu, La Cecilia este un local unde grupuri de dansatori de salsa isi dau intalnire pentru adevarate spectacole de dans, iar Casa de la Trova, un local aflat intr-o cladire veche, a devenit un adevarat altar pentru muzica latino datorita numerosilor artisti, mai putini cunoscuti, care canta pe scenele din interior.

Londra, Marea Britanie

De la studiourile Abbey Road, care imortalizeaza istoria muzicala a grupului Beatles, si pana la impunatoarea scena Royal Albert Hall, trecand prin legendarul stadion O2 Arena, care gazduieste cele mai mari stele ale muzicii mondiale, capitala Angliei este un loc care imbina muzica cu comercialul in cel mai frumos mod cu putinta. Va puteti petrece timpul in puburi traditionale care ofera concerte in fiecare zi sau puteti vizita numeroasele magazine cu articole vintage din sfera muzicala.

Salzburg, Austria

Cu siguranta nu degeaba a fost ales orasul Salzburg pentru filmarile celebrei pelicule The Sound of Music. Daca adaugam ca aici s-a nascut Mozart, avem contextul ideal pentru a-l introduce in topul oraselor muzicii. In plus, orasul austriac intruchipeaza esenta muzicii clasice in locuri ca Mozarteum, un complex cu sali de concerte in care se pot auzi acorduri deosebite de muzica clasica sau de opera. De asemenea, ultima saptamana din luna ianuarie devine cea mai buna perioada pentru a vizita Salzburgul deoarece atunci are loc Mozart Week, un sir de evenimente, concerte si festivaluri dedicate celebrului artist si muzicii sale nemuritoare. Pe de alta parte, gradinile din care rasar acorduri de jazz si cluburile de rock transforma orasul austriac intr-unul dintre cele mai mari orase muzicale din Europa.

Ibiza, Spania

In fiecare an, lumea se opreste in loc si admira insula spaniola in care cei mai mari muzicieni, DJ-i si iubitori de muzica se reunesc din aprilie pana in octombrie si celebreaza aceasta arta. In Ibiza, pe langa legendarele cluburi, ca Amnesia sau Pacha, intalnim si plaje spectaculoase, ca Banirras, unde se tin concerte faimoase si petreceri cu tematica ce imbina intr-un mod nemaintalnit diferite stiluri de muzica.

Cape Town, Africa de Sud

Cape Town-ul te seduce imediat prin diversitatea culturii si prin imbinarea ritmurilor asiatice, europene si africane care au reusit sa treaca granitele timpului si sa se intrepatrunda armonios, creand o istorie muzicala demna de invidiat. Printre multe alte propuneri legate de petrecerea timpului amintim Festivalul International de Jazz Cape Town, care reuneste in fiecare vara artisti internationali celebri, si bine-cunoscutul restaurant Mama Africa, un loc ideal pentru concerte si spectacole de muzica traditionala africana.

Sursa foto: google.com

Text: Madalina Manole