5 traditii ale iubirii pe care nu ar trebui sa le uitam

5 traditii in dragoste pe care nu ar trebui sa le uitamIn dragoste nu este nevoie de fapte marete pentru a ne demonstra sentimentele, asa cum nu exista a iubi mai mult sau a iubi mai putin, exista doar a iubi. De cele mai multe ori, gesturile simple si vorbele calde intaresc o relatie si o fac mai frumoasa. Chiar daca sunt persoane care-si manifesta sentimentele prin cadouri scumpe, trebuie sa stim ca niciodata valoarea materiala a cadoului nu va fi direct proportionala cu intensitatea sentimentelor. De aceea este bine sa-ti surprinzi cat mai des perechea prin lucruri marunte, caci acestea cantaresc enorm. Daca ne intoarcem in trecut si ne amintim felul in care barbatii cucereau domnitele si cat de intense erau acele povesti de dragoste, ne vin in minte cel putin 5 obiceiuri, care s-au transformat deja in traditii si pe care ar trebui sa le readucem la viata daca ne dorim sa construim o relatie solida.Florile si ciocolata

Noua, femeilor, ne este dor de barbatii care ofera flori si ciocolata si intotdeauna, cand intalnim, din intamplare, pe strada, un barbat care poarta cu mandrie un buchet de flori in brate, zambim usor si ii invidiem iubita. Da, vom fi mereu incantate si placut surprinse sa primim flori si ciocolata si va rugam sa nu-l mai considerati un gest demodat. O floare furata dintr-un parc sau un buchet imens de trandafiri rosii luxos aranjat la o florarie va avea acelasi impact daca este oferit de persoana iubita.

Bunele maniere

Femeile sunt atrase involuntar de barbatii care par mai duri, insa intotdeauna vor aprecia bunele maniere, asa ca, daca vrei sa cuceresti iremediabil o femeie, mergi sa o iei de acasa atunci cand o inviti in oras, deschide-i portiera masinii, tine-i umbrela si ajut-o sa-si imbrace haina. Gesturile acestea, desi par nesemnificative in ziua de astazi, au un impact colosal in ochii unei femei.

Timp pentru familia partenerului

Ne place sa ne petrecem timpul impreuna, singuri sau cu prietenii, insa sa nu uitam nici de familie, element esential in consolidarea unei relatii. In trecut, vizitele la familia partenerului erau momente cruciale care trasau directia relatiei in viitor si, chiar daca astazi principiile s-au modificat radical, nu ar trebui sa spunem pas acestei traditii. Macar o zi pe luna, vizitati-va, impreuna, familiile sau invitati-i pe acestia la voi acasa.

Scrisorile de dragoste

Mamele si bunicile noastre inca ne mai pot povesti ce emotii simteau atunci cand, in cutia postala, gaseau o scrisoare de dragoste de la alesul inimii. Frumusetea acestui gest nu ar trebui ignorata si ar trebui sa ducem mai departe aceasta traditie in ciuda faptului ca astazi mesajele pe telefon, mailurile si conversatiile pe retelele de socializare au intaietate. O scrisoare va avea intotdeauna o valoare mai mare si va crea intimitate, tocmai fiindca este scrisa de mana.

Telefonul

In trecut, telefonul fix era un aliat de baza in consolidarea unei relatii. Iti tremurau picioarele asteptand sa ridice el receptorul, si nu mama lui, si tresareai la fiecare sonerie cu gandul ca ar putea fi el. Ei bine, desi astazi telefonul fix a intrat deja in istorie, avem telefonul mobil la indemana. Este adevarat ca acesta nu va crea niciodata emotiile precedentului, insa, cu cateva mici artificii, ne putem bucura si in acest caz de stari intense. Va puteti trimite peste zi mesaje surprinzatoare, poze cu voi sau melodii de dragoste sau va puteti apela doar pentru a va transmite dorul ce vi-l purtati. Aceste mici „atentii” incheaga o relatie si-i ofera o stralucire aparte.

Text: Madalina Manole