5 trucuri pentru a-ti prelungi bronzul

shutterstock_10130308Vacanta tocmai s-a incheiat, iar tu ai o singura dilema: cum sa-ti pastrezi cat mai mult timp bronzul dobandit pe perioada verii. Pentru a-ti pastra bronzul si, odata cu acesta, amintirea verii si a vacantei, urmeaza cele 5 sfaturi pe care ti le punem la dispozitie. Rezumand: multa hidratare si mici trucuri.

  1. 1. Hidrateaza-ti pielea

La intoarcerea din vacanta, ai grija sa-ti hidratezi pielea la maximum pentru a se regenera si a nu se coji. Foloseste o crema hidratanta pentru corp si fata sau un ulei. Poti sa si trisezi un pic intrucat, in zilele noastre, exista anumite creme sau uleiuri hidratante pentru dupa plaja, care au si actiune bronzanta si care iti vor permite sa prelungesti durata bronzului.

  1. 2. Exfoliaza-ti pielea cu blandete

O data pe saptamana, fa un gomaj usor pentru a-ti exfolia pielea. Scopul este acela de a elimina celulele moarte care se afla la suprafata pielii, nu si pe cele de dedesubt, care sunt si ele bronzate. In concluzie, nu-ti brusca pielea, opteaza pentru gomajul bland.

  1. 3. Consuma beta-caroten

Consuma la discretie alimente ce contin beta-caroten: morcovi, spanac, rosii, ardei gras, caise, piersici etc. Virtutile naturale ale beta-carotenului sunt incontestabile.

  1. 4. Autobronzantul, cel mai bun prieten

Poti trisa folosind autobronzant. Timp de aproximativ zece zile dupa intoarcerea din vacanta aplica autobronzant pe corp, apoi repeta experienta o data sau de doua ori pe saptamana. Pentru ca efectul sa reuseasca, alege cu atentie nuanta potrivita si aplica-l cu grija.

  1. 5. Ingrijeste-ti bronzul obtinut asta-vara incepand din interior

Suplimentele alimentare iti permit sa-ti hranesti organismul si sa-ti pastrezi mai mult timp bronzul. Ideal ar fi sa incepi sa le iei inainte de plecarea in vacanta, dar cum niciodata nu este prea tarziu pentru nimic, le poti lua si la intoarcerea din vacanta, timp de doua saptamani.

 

Text: Oana Anghel