6 filme care l-au inspirat pe Manolo Blahnik

Legendarul designer de pantofi Manolo Blahnik, a fost rugat de Harpers Bazaar să facă o listă scurtă cu filmele pe care și le-ar alege oricând să el revadă într-o după-amiază liniștită. 

Filmul a fost întotdeauna o inspirație pentru Manolo Blahnik. De-a lungul carierei sale de 50 de ani, a urmărit diverși actori, a studiat regiile, producțiile și designul costumelor din lumea filmului pentru a inspira colecțiile sale fabuloase. Pasiunea sa pentru filme nu cunoaște limite, acoperind diferite genuri, perioade de timp și limbi. Iată mai jos o listă cu favoritele sale din toate timpurile. 

Rebel fără cauză, 1955

Sinopsis: Este povestea a doi adolescenții rebeli din clasa de mijloc. Turbulentul Jim Stark, interpretat de James Dean, se mută într-un oraș nou și se îndrăgostește de Judy (interpretată de Natalie Wood), care este iubita tipului dur al orașului. Și de aici problemele.

„Ce film minunat. James Dean este un icon și jacheta aceea – chiar am avut și eu o jachetă de piele roșie, de motociclist!”, spune Blahnik.

Ghepardul, 1963

Sinopsis: Povestea se plasează în anii 1860 într-un frumos peisaj sicilian.Burt Lancaster și Claudia Cardinale joacă în acest film despre un aristocrat care se bucură din plin de beneficiile și confortul unui nume străvechi și nobil, dar care trebuie să încerce să traverseze vremurile tulburi ale revoluției.

„Visconti reprezintă simbolul culturii vizuale europene. Toate filmele sale sunt viziunea unui artist captivat de frumusețe și sublimat sub toate formele. Ghepardul este un film atât de frumos făcut”.

Și Dumnezeu a creat femeia, 1956

Sinopsis: La cei numai 18 ani ai săi, Juliette Hardy e o tânără – de o sexualitate debordantă -, pe care o doresc toţi bărbaţii din St. Tropez. Antoine, bărbatul iubit de Juliette, nu concepe să se însoare cu o femeie considerată uşuratică, în schimb Michel, fratele lui mai mic, se căsătoreşte cu ea.

„Brigitte Bardot a fost întotdeauna o sursă uriașă de inspirație pentru mine prin frumusețea și talentul ei actoricesc… este atât de elegantă, feminină și frumoasă.”

Totul despre Eva, 1950

Sinopsis: În rolul principal, Bette Davis, o respectată mega-vedetă de pe Broadway angajează o tânăra fană ambițioasă, „Eve” interpretată de Anne Baxter ca asistentă personală. În scurt timp, se pare că Eva are un plan pentru a depăși maestra și a-i fura viața.

„Bette Davis este doar spectaculoasă.”

 

Posedata, 1947

Sinopsis: Joan Crawford joacă rolul unei femei bolnave mintal care este internată într-o secție de psihiatrie și dezvăluie povestea ei complexă despre modul în care a ajuns acolo; o poveste dramatică despre obsesia unei femei față de fostul ei iubit.

 

 

 

Asigurare de viață, 1944

Sinopsis: Barbara Stanwyck joacă rolul unei gospodine provocatoare care seduce un vânzător de asigurări interpretat de Fred MacMurray . Ea plănuiește să-și omoare soțul pentru a primi banii de pe polița lui de asigurare pentru accidente. Și astfel declanșează suspiciunea unui investigator de asigurări.   

„Îmi place orice film al Barbarei Stanwyck. Ea a realizat performanța supremă în Double Indemnity … și o imagine atât de frumoasă.”

Text Cristina Dudău

Foto Pinterest