7 utilizari inedite ale produselor cosmetice

poza trusa de cosmeticeProdusele din trusa ta de cosmetice au si alte utilizari decat cele clasice pe care le cunoastem toate… Afla cum iti pot fi de ajutor in 7 moduri inedite…

 

1. Pudra, pe care o folosim in general pentru a acoperi imperfectiunile fetei si a evita luciul inestetic al tenului, poate fi folosita si pentru a ”degresa” parul rapid, atunci cand nu avem timp sa ne spalam pe cap si avem radacinile grase. Cum se foloseste? Presari pudra pe radacinile parului, pana ce le acoperi cu un strat fin de produs, apoi scuturi parul trecandu-ti degetele prin el si eventual, il piepteni putin la sfarsit.

 

2. Tusul, daca vorbim de o varianta rezistenta la apa, poate fi folosit la conturarea ochilor, dar si la… decorarea unghiilor! Distreaza-te si deneseaza pe unghii folosind tusul, apoi aplica un strat de lac transparent peste modelele obtinute.

 

3. Balsamul de buze nu este folositor doar cand vorbim de hidratarea buzelor, ci si daca vrem sa ne tratam cuticulele. Aplica balsam pe conturul unghiei, pentru hidratarea cuticulelor si prelungirea rezistentei manichiurii.

 

4. Daca ti-ai cumparat un fond de ten prea inchis la culoare pentru pielea ta, nu-ti face griji, nu ai aruncat banii pe fereastra! Amesteca-l cu lotiunea de corp si foloseste-l ca autobronzant pentru picioare, maini sau decolteu.

 

5. Fardul de obraz poate fi folosit si pe buze. Te poti bucura de nuanta lui proaspata aplicandu-l pe buzele hidratate in prealabil cu balsam! Rezultatele pot fi wow!

 

6. Daca folosesti deodorant roll-on, nu arunca recipientul cand s-a terminat! Spala-l si umple-l cu ulei de masline sau alte uleiuri esentiale si foloseste-l pe post de aparat de masaj pentru corp!

 

7. Pasta de dinti, pe langa faptul ca te ajuta sa-ti pastrezi dintii curati, poate reda si stralucirea bijuteriilor de argint. In timp, argintul isi pierde luciul si se innegreste, dar poate fi readus la stralucirea initiala daca este spalat cu pasta de dinti.

 

Text: Bianca Badescu