85% din pacientii romani sunt multumiti de medicii din spitale

85% din pacientii romani sunt multumiti de medicii din spitaleConform celui mai recent studiu despre perceptia privind sistemul de sanatate, in ultimul an, 28% dintre romanii care au avut probleme medicale au fost internati in spitale iar 91% dintre internari au avut loc in spitalele de stat.
Cercetarea „Perceptia asupra sistemului de sanatate din Romania” are ca scop analizarea sistemului medical, prin prisma experientelor traite de romani in ultimele 12 luni.
Conform rezultatelor cercetarii, media internarilor in ultimele 12 luni este de 1,84 per pacient, ceea ce inseamna ca aproape jumatate dintre romanii care au fost internati o data, au revenit in spital in acelaşi an.
Insuficienta materialelor necesare pacientilor internati este una dintre cele mai mari probleme ale sistemului medical, in opinia persoanelor participante la studiu. Totuşi, un total de 86% dintre respondenti se declara cel putin multumiti de atitudinea personalului medical, dar remarca faptul ca la capitolul curatenie, spitalele din Romania ar trebui sa fie mai riguroase.
1 din 20 de romani a avut nevoie de interventia serviciului de ambulanta in ultimele 12 luni, serviciu apreciat ca fiind la un nivel inalt in ceea ce priveşte promptitudinea, serviciile medicale şi atitudinea personalului.
Mai multe informatii privind perceptia asupra sistemului de sanatate din Romania sunt disponibile in prima parte a raportului de cercetare.

Text: Adelina Gruia