Activism si tonuri de bej la London Fashion Week 2019Prezentari: Vivienne Westwood si Burberry

Activismul si tonurile de bej au fost trendurile impuse de Saptamana Modei de la Londra care tocmai s-a incheiat.

Editia de anul acesta a consemnat o premiera in istoria de 34 de ani a evenimentului: nici un articol vestimentar din blana! Si a fost marcata de o serie de prezentari memorabile: unele care au provocat numeroase controverse – ca cea a lui Pam Hogg, sau care au fost adevarate statementuri – Vivienne Westwood.Fara blana, dar cu pene

Prezentari: Victoria Beckham, Pam Hogg si Mary Katrantzou

Vivienne Westwood a folosit podiumul dretp scena politica cu prezentarea intitulata „homo loquax”, sau „omul vorbaret”. Modelele ei au vorbit pe scena despre teme dintre cele mai diverse – de la Brexit la schimbarile climatice. Iar casa de moda Pam Hogg a socat prin colecția prêt-à-porter, care a fost atat de „transparenta” incat nu a lasat nimic imaginatiei: haine stramte si transparente, fara lenjerie intima.

Prezentarile Burberry, cea a Victoriei Beckham sau a Mariei Katrantzou au adus din nou in atentie tonurile de bej in combinatie cu alte culori mai pregnante (rosul stacojiu, albastrul nautic, verdele absint), costumul de inspiratie barbateasca, evident carourile si aplicatiile cu pene, extrem de folosite deja de toate casele de moda pentru sezonul toamna 2019.

London Fashion Week este, alaturi de New York, Paris si Milano, unul dintre cele mai importante evenimente de fashion din lume.

 

Text Cristina Dudau

Foto: Hepta