Adevăratele vedete de la Jubileul Reginei Elisabeta a II-a

Britanicii au participat cu mic cu mare la Jubileul Reginei Elisabeta a II-a, moment istoric ce a marcat cei 70 de ani pe tronul Marii Britanii ai Suveranei. Însă se pare că Prinții George, Charlotte și Louis au reușit să acapareze toată atenția încă de la prima apariție a lor, în caleașca cu care au sosit la parada ce a deschis ceremoniile dedicate străbunicii lor.

La parada Trooping the Colour din prima zi a Jubileului Reginei Elisabeta, printre primii care și-au făcut apariția au fost Ducii de Cambridge, alături de copiii lor – Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis.

Copiii lui Kate Middleton și ai Prințului William au sosit la paradă într-o caleașcă, iar alături le-a fost mama lor, Ducesa de Cambridge, dar și Camilla, ducesa de Cornwall și soția Prințului Charles.Prințul George, mult mai sobru

Cel mai mare dintre frați, Prințul George, 8 ani, a fost îmbrăcat în costum. În vârstă de 7 ani, Prințesă Charlotte a purtat o rochiță bleu și a avut părul împletit și prins cu o fundă în aceeași nuanță cu ținuta.

Iar cel mai mic din copii, Prințul Louis, în vârstă de 4 ani, a apărut într-un specific marinăresc. Ducesa de Cambridge a și-a îmbrăcat fiul cel mic, prințul Louis, în vârstă de 4 ani, cu o copie a aceluiași costum de marinar pe care l-a purtat prințul William la Trooping the Color când avea doar doi ani.

Cu zâmbetul pe buze, cei mici au saluta mulțimea ca niște adevărați prinți.

Grimasele Prințului Louis, pe prima pagină a ziarelor

Însă dintre cei trei copii ai Prințului Williams, micuțul Louis a fost vedeta momentului din balconul Palatului Buckingham, când a stat lângă străbunica sa în timp ce au evoluat avioanele de luptă din Forțelor Aeriene Regale din Regatul Unit.

Fiul cel mic al prințului William a reușit să amuze pe toată lumea cu reacțiile sale, iar presa l-a pus pe prima pagină a ziarelor. Nu o dată, Kate Middleton s-a văzut nevoită să îi atragă atenția. Însă Prințul Louis nu a avut deloc stare. A salut mulțimea, și-a pus mâinile în cap acoperindu-și urechile din cauza zgomotului făcut de avioane, a făcut fel de fel de grimase, chiar în timp ce se afla în stânga Reginei.

The show must go on …

În prima zi de ceremonii, suverana de 96 de ani a ieșit pe balconul Palatului Buckingham de două ori la rând, spre satisfacția britanicilor adunați în număr la reședința regală.

Unul dintre cele mai emoționante momente a fost când o formație de avioane de luptă a scris pe cer numărul 70 – numărul de ani de domnie pe care îi celebrează Regina Elisabeta a II-a.

Show-ul oferit de Prinţul Louis sub privirile îngăduitoare şi uneori chiar amuzate ale mamei sale a continuat şi în celelalte zile ale Jubileului, când a asistat alături de părinţii săi la diverse manifestări oficiale.

Adelina Mariş

Foto Hepta