„Afla la timp si alege intelept!”, campania in cadrul careia cuplurile cu probleme de fertilitate primesc o consultatie gratuita

Pentru a incuraja populatia sa-si evalueze fertilitatea la timp, medicii Clinicii Gynera demareaza in luna martie o campanie de constientizare si ajutor pentru persoanele care isi doresc copii – „Afla la timp si alege intelept!”. Unul din 5 cupluri are dificultati in conceperea unui copil, de cele mai multe ori fara sa se astepte si fara sa aiba probleme medicale cunoscute.

Pacientii care nu si-au investigat pana acum problemele de fertilitate, dar si cei care au incercat fara succes tratamente sau tehnici reproductive, au ocazia in luna martie sa beneficieze gratuit de expertiza specialistilor Gynera. Fiecare pacient care se adreseaza prima data Clinicii Gynera, in luna martie, va avea sansa sa discute cu un specialist cu experienta in tehnici reproductive, in cadrul unei consultatii acordate gratuit, al carei cost este in mod normal 350 RON. Consultatia include evaluarea ecografica a aparatului reproductiv si rezervei ovariene de ovule, precum si consiliere legata de factorii de risc, stil de viata si pasii de urmat, in functie de situatia particulara a fiecarui caz. Pentru programari accesati www.gynera.roTot mai multe romance au probleme de fertilitate

Conform avertismentelor expertilor, dupa 30 de ani, tot mai multe romance au o rezerva ovariana a unei persoane mult mai in varsta si intra la menopauza precoce. Anual, sute de cupluri din Romania ajung la medicii specialisti in infertilitate pentru ca nu-si pot indeplini dorinta de a deveni parinti. „Trebuie stiut ca, dupa varsta de 35 de ani, fertilitatea scade in mod natural intr-un ritm accelerat, si diagnosticul de infertilitate se pune dupa numai 6 luni de incercari nereusite”, afirma dr. Ioan Boleac, medic primar obstetrica-ginecologie in cadrul Clinicii de Fertilitate Gynera.

Specialistii clinicii Gynera, care au facut pana acum peste 5.000 mii de proceduri de reproducere asistata, au analizat fenomenul infertilitatii si au ajuns la concluzia ca in 30%  din situatii problemele sunt diagnosticate la femei, in alte 30% la barbati, iar in 20% din situatii, ambii parteneri au probleme. Ramane o cifra de 20% in care diagnosticul este infertilitate de cauza necunoscuta.