Agenda 2015: ce sa faci pentru a avea un an mai bun?

agenda-pentru-2015Inceputul unui an este debutul unei noi etape in viata fiecaruia, motiv pentru care ar trebui sa ne stabilim o lista cu prioritati si o lista cu rezolutii de indeplinit. Trebuie sa analizam anul ce tocmai a trecut, sa vedem daca ne-am atins obiectivele stabilite si sa vedem ce putem corecta si adauga in viata noastra, astfel incat sa avem un an mai bun. Iata cateva dintre rezolutiile pe care oricine ar trebui sa si le propuna la inceput de 2015.Pune accent pe tine insati!

Incepe prin a nu te mai autocritica. Sunt lucruri pe care nu le povestim niciodata celorlalti, dar pe care ni le reprosam noua insene. Trebuie sa invatam sa fim mai ingaduitoare si mai amabile cu propria noastra persoana, sa invatam sa ne apreciem mai mult si sa petrecem mai mult timp cu noi, facand ceea ce ne face placere si ne relaxeaza. Deci, incepe agenda cu programari la teatru si la SPA. Daca vrei sa slabesti, cauta un program de exercitii care sa nu te exaspereze si urmeaza o dieta care sa fie in acord cu poftele tale. De asemenea, citeste o carte motivationala sau inscrie-te la un curs de dezvoltare personala.

Ai grija de relatiile pe care le ai!

Nevoia de socializare este din ce in ce mai pregnanta in vietile noastre, astfel ca noi trebuie sa ne pastram relatiile de prietenie pe care le-am creat de-a lungul timpului. Nu este de ajuns sa vorbim la telefon sau sa ne scriem pe Facebook cateva cuvinte. Este nevoie de timp acordat prietenilor, de iesiri impreuna, de vizite reciproce acasa. Tineti cont ca prietenia se intretine la fel ca dragostea si… la fel ca focul. Fara tine, nu functioneaza! Asa ca, scrie-ti toate prietenele pe o lista si invita-le, pe rand, la o cafea in oras. Daca nu v-ati mai vazut de mult timp, oferiti-le un cadou simbolic pentru a le transmite faptul ca v-ati gandit mereu la ele.

Inconjoara-te de oameni optimisti!

Din pacate, in jurul nostru exista foarte multe persoane negativiste si depresive care prin simpla lor prezenta ne induc o stare generala proasta. Acestea trebuie indepartate si evitate pentru ca actioneaza asupra noastra ca un vampir de energie si cu timpul ne impun si noua starea lor. Cauta sa ai in jurul tau oameni veseli, optimisti si pozitivi si astfel iti vei imbunatati viata. Propune-ti sa cunosti cel putin trei oameni noi, de calitate, in anul acesta si rezerva-ti loc in agenda pentru a le scrie numele. Alunga din viata ta tot ceea ce iti face rau si te suprasolicita, chiar daca pentru acest fapt ar trebui sa-ti schimbi chiar si locul de munca.

Invata ceva nou!

Programeaza-ti ca anul acesta sa inveti ceva nou. Poti alege sa inveti o limba straina, un sport nou, un stil de dans sau devino maestra in bucatarie. Cauta-ti in interior o pasiune ascunsa sau o dorinta reprimata si pune-o in practica. De asemenea, fa-ti o lista cu tarile pe care doresti sa le vizitezi si preocupa-te ca anul acesta sa faci o calatorie intr-una dintre ele. Daca ai destinatii preferate sau locuri din copilarie in care nu ai mai fost de multa vreme, acum este momentul sa le vizitezi!

Text: Madalina Manole