Agenda lui Catalin Botezatu pe 2014: patru emisiuni TV si 32 de prezentari de moda in lume

Agenda lui Catalin Botezatu pe 2014: patru emisiuni TV si 32 de prezentari de modaCatalin Botezatu este cel mai cunoscut designer roman din tara, dar si de peste hotare, singurul care se poate mandri cu prezentari de moda pe toate continentele. A lansat emisiunile de mare succes “Next Top Model by Catalin Botezatu” si “Burlacul” la Antena 1, devenind astfel cunoscut si in lumea televiziunii. In 2014, Catalin Botezatu se va intrece pe sine: patru show-uri TV si 32 de prezentari de moda in toata lumea.

 

Tonica: Buna, Catalin! Spui mereu ca esti obosit, dar arati foarte bine. Esti cel mai bine cotata vedeta a anului. Ai patru formate de televiziune pentru o suma cu multe zerouri. Spune-mi, te rog, ce urmaresti anul asta din punct de vedere profesional?

Catalin Botezatu: Multumesc pentru compliment (rade)! Am semnat pentru un nou sezon “Next Top Model by Catalin Botezatu”, un fenomen, asa cum imi place mie sa denumesc acest proiect. Nici nu stii cata implicare este… Lucrez cu cei mai buni profesionisti ai domeniului din universul fashionului autohton si nu numai.

 

Tonica: Esti invadat de concurente?

Catalin Botezatu: Iti raspund astfel: am schimbat destinul multor fete, din 2011, de cand fac acest show. Sunt mii de domnisoare care vor sa patrunda in moda de elita si sunt, mai ales, in cautarea faimei, insa, dupa o triere obositoare, raman doar cu 16 finaliste cu care colind lumea si pe care le supun, intr-adevar, unor probe chinuitoare, dar nu se poate altfel.

 

Tonica: Ai noutati pentru viitoarea editie a emisiunii-concurs?

Catalin Botezatu SECUNDARACatalin Botezatu: Va fi un sezon incendiar. Ca de obicei, sfidez conventionalismul. De data asta, va fi un “Next Top Model” mixt, cu fete si baieti, si se va filma in numeroase locuri din tara si strainatate. Telespectatorii vor putea vedea lucruri inedite. Este, de fapt, nu numai un concurs, ci si o emisiune relativ educativa pentru publicul care adora lumea fashionului.

 

Tonica: Nu ai renuntat nici la emisiunea “Burlacul”, desi s-a scris ca nu mai doresti sa lucrezi la acest proiect din cauza echipei.

Catalin Botezatu: “Burlacul” este formatul meu de suflet, am spus-o si o repet. Eu am fost primul “burlac” al Romaniei. Experientele s-au facut pe mine. Dupa aceea am preluat fraiele show-ului si nu vreau sa il abandonez. Este o emisiune fascinanta din toate punctele de vedere..
Tonica: La ce te referi mai exact cand spui ca e fascinanta?

Catalin Botezatu: Gandeste-te doar la faptul ca am plimbat publicul pe toate meridianele. I-am aratat cele mai frumoase locuri din lume, decoruri de vis si i-am aratat ca dragostea nu are granite. Dupa aceea, este lupta pe care o au fetele pentru a seduce Burlacul. Surprindem zi si noapte grimasele fetelor. Filmam aproape tot timpul pentru ca show-ul sa fie real. Este o munca fascinanta (rade).

 

Tonica: Am auzit ca mai pregatesti o emisiune. Despre ce este vorba?

Catalin Botezatu: Nu una, ci doua. Poftim o exclusivitate!!! Nu pot sa iti dezvalui prea multe, nu am voie, dar daca tot ai aflat, iti spun doar atat: “Fashion Police”, show-ul pe care il prezinta Kelly Osbourne in SUA. Pregatim si noi acest format in Romania. Cat despre celalalt proiect, nici chiar eu nu am prea multe date.

 

Tonica: Esti plin de surprize. Toate cele patru show-uri se vor realiza anul acesta? Cand ai timp? Ai abandonat moda pentru televiziune? In fond, esti designer, nu prezentator TV.
Catalin Botezatu: Nicidecum. Anul acesta, am 32 de prezentari de moda in strainatate. Nu o sa renunt niciodata la moda. Nu imi voi dezamagi clientii sau partenerii de afaceri.

Tonica: O agenda plina, asadar. Spune-mi unde vei merge cu colectiile tale.
Catalin Botezatu:
Incep cu New York, urmeaza Miami, Seattle, Moscova, Istanbul, India etc.

Tonica: Ce noutati ai pregatit, anul acesta, in fashion?

Catalin Botezatu A TREIACatalin Botezatu: In afara de colectia mea haute-couture, mai lucrez la costume de golf, voi scoate cel de-al patrulea parfum Catalin Botezatu si lenjerie intima pentru femei si barbati. A, si nu in ultimul rand, lucrez la cea de-a doua carte autobiografica, “Iubirile”.

 

Tonica: Se pot face atatea lucruri intr-un an? Tu unde te mai situezi, in afara joburilor?
Catalin Botezatu:
Am incetat sa ma gandesc la viata mea personala. Mi-am canalizat toata energia pentru succes.

 

Tonica: Si totusi, nu esti robot. Ai nevoie de relaxare…

Catalin Botezatu: Da. Mai joc golf din cand in cand, fac scuba diving, care pentru mine este cel mai frumos hobby, si evadez uneori la munte, unde, intr-adevar, ma relaxez.

Tonica: Spune-mi, te rog, cum te intretii, mergi la sala, ai vreun regim special?
Catalin Botezatu: Nu. Nu merg deloc la sala. In fiecare dimineata imi fac un cocktail de vitamine cu B6, ulei de peste, aspirina, betacaroten, coenzima Q 10, s.a.m.d. Asta e regimul meu.
Tonica: Te-ai confruntat de multe ori cu tot felul de probleme. Cum reusesti  sa depasesti anumite crize existentiale?

Catalin Botezatu: Viata e o provocare, am reusit sa inteleg asta. Ma uit zilnic la mine in oglinda si imi spun: „Sunt cel mai frumos si sanatos om” si totul trece dupa aceea. O sa ma ridic intotdeauna pana cand viata se va plictisi si ma va dobori.

 

Text: Alina Stroe