Alexandra Dinu, in rol de „fata rea”, alaturi de Pierce Brosnan!

Alexandra Dinu adauga inca un rol important in portofoliul sau actoricesc, jucand de aceasta data alaturi de celebrii actori Pierce Brosnan (James Bond) si Dave Bautista (Avengers, Guardians of the Galaxy) in filmul „Final Score”.

Pelicula de actiune, in care frumoasa actrita de origine romana interpreteaza rolul negativ, a avut recent premiera in Marea Britanie.

„Personajul meu din acest film este total diferit de tot ceea ce am jucat pana acum. Este atat de departe de mine! Face parte dintr-o grupare criminala, este o mercenara, intensa, cruda si violenta. A fost necesara o pregatire fizica intensa. Am invatat tehnici de lupta, Krav Maga, o disciplina pusa la punct de serviciile secrete israeliene, iar instructorul cu care m-am antrenat timp de doua luni a facut parte din fortele speciale ale armatei. Am filmat o luna la Londra, iar filmarile in sine au fost foarte solicitante fizic si psihic. S-au desfasurat in cea mai mare parte, pe timpul noptii. Aproape toate scenele au fost de actiune si au necesitat concentrare maxima ”, declara Alexandra Dinu. Pentru rolul din „Final Score”, Alexandra Dinu si-a schimbat look-ul in mod radical, dovedind, inca o data, ca este o actrita camelonica, fiecare rol prezentandu-o intr-o ipostaza diferita si surprinzatoare.

Pelicula a fost apreciata de criticii de specialitate drept un „film de actiune intens, ce te tine cu sufletul la gura, un fel de <Die Hard>, care se petrece insa pe un stadion de fotbal”.

Actiunea are in centru o grupare criminala cu origini rusesti, din care face parte si Tatiana (personajul jucat de Alexandra Dinu), care ia ostatici toti spectatorii unui meci de fotbal pentru a gasi un om misterios pe nume Dimitri (Pierce Brosnan), care se ascunde in multime. Sarcina salvarii celor 35.000 de persoane cade in sarcina unui fost soldat, pe nume Michael Knox (jucat de Bautista). Pelicula este regizata de Scott Mann (“Heist” cu Robert De Niro si “Precious Cargo”), dupa un scenariu de David T. Lynch si Jonathan Frank.

Pentru Alexandra Dinu, acesta este al treilea rol intr-un film american dupa pelicula „Bullet Head. Capcana mortala”, unde a jucat alaturi de Adrien Brody si Antonio Banderas, si thrillerul „211”, unde  a jucat alaturi de Nicholas Cage.

Debutul actritei la Hollywood a avut loc dupa mai bine de zece ani de activitate profesionala in lumea filmului italian, timp in care a avut roluri in productii de succes in industria cinematografica italiana, precum „Capri”, „L’Isola”, „Il generale della Rovere”, “Rosso San Valentino” ori „La Farfalla Granata” si altele.

Pelicula „Final Score” ruleaza in cinematografele din Marea Britanie si urmeaza curand sa aiba premiera in Statele Unite, dar si in Romania.

Text: Iulia Mirica