Aliaţii frumuseţii tale împotriva frigului

Frigul, umiditatea, sursele artificiale de încălzire, vântul sunt doar câțiva dintre factorii normali ai sezonului rece care îți afectează frumusețea. Acum, mai mult că niciodată, ai nevoie de o îngrijire specială a tenului și a corpului și de aliați de nădejde.

Tocmai de aceea îți vom prezența câteva trucuri de îngrijire care vor face minuni!

Hidratare intensă pentru piele catifelată

Dacă pe timp de vara recomandate erau cremele cu o consistentă ușoară, acum lucrurile stau diferit. Schimbările de temperatura, dar și umiditatea, vântul, frigul pot fi învinse doar cu ajutorul cremelor grase. Prin urmare, cremele hidratante sunt asul din mânecă. Înainte de toate trebuie să știi că crema hidratantă trebuie aplicată numai după procesul de demachiere și tonifiere.

Rilastil Aqua este o linie completa pentru a mentine hidratarea corecta a pielii.

Pentru o hidratare completă a pielii, cel mai indicat este să folosești crema imediat după ce ai ieșit din duș, deoarece cremele vor fi mult mai bine absorbite de pielea umedă. Hidratarea corpului este, de asemenea, foarte importantă, de aceea este bine să folosim diferite loțiuni de corp ce oferă pielii substanțele de care această are nevoie. Caută produse cosmetice grase, care oferă o hidratare profundă și de durată, astfel încât să fii protejată de frig cât mai multe ore.

Tenul, cea mai fidelă oglindă

Sezonul rece este destinat clasicului demachiant și lotiunii tonice. Acestea două asigura o curățare mai profundă și o hidratare temeinică. Lotiunea curăță în profunzime tenul, închide porii, în așa fel încât praful sau alte particule nocive să nu mai poată afecta tenul. Mai mult decât atât, lotiunea tonică lasă pielea fină și oferă senzația de prospețime un timp îndelungat. În ceea ce privește demachierea tenului, această necesită o atenție deosebită. Tocmai de aceea, oricât de obosită ești, încearcă să nu sări peste demachiere. Procesul de demachiere are rolul de a îndepărta impuritățile și praful de pe pielea ta, cât și de a curăța celulele moarte și reziduurile eliminate de piele în timpul nopții. Curățarea tenului trebuie să devină o obișnuință, pentru toate femeile care țin la sănătatea,dar și la aspectul pielii lor.

Buze fierbinți în tonuri reci…

Buzele sunt sensibile și de aceea trebuie să le hidratezi și să le protejezi. Dacă vara pentru cosmetizarea buzelor este recomandat luciul de buze, pentru sezonul rece poți apela cu încredere la farmecul rujurilor groase și hidratante. Factorii externi, vântul, gerul și chiar aerul încălzit din casă sau birou, atacă hidratarea buzelor, cu precădere în anotimpul rece. În plus, din cauza faptului că în zona buzelor nu există glande sebacee, ele tind să se usuce mai repede decât alte părți ale corpului. Prin urmare, în sezonul acesta se poartă buzele senzuale, wine sau burgundy.

Aliati de nadejde: Machiajul cel de toate zilele

Contrar ideilor preconcepute, este recomandat să folosim fond de ten și pudră în sezonul rece. De ce? Deoarece acestea formează o peliculă protectoare contra prafului, vântului și tuturor microbilor din atmosferă. Schimbările de temperatură pot avea efecte nebănuite asupra tenului tău, așa că este mai bine să previi decât să tratezi pe urmă. Prin urmare, pielea expusă frigului are nevoie de un strat protector, cât mai rezistent.

Foto Shutterstock