Alimente pe care trebuie sa le eviti in perioada ovulatiei

decu_decupate_Alimente pe care trebuie sa le eviti in perioada ovulatieiDaca iti doresti sa ramai insarcinata cat mai repede, atunci trebuie sa iei in calcul mai multi factori care pot favoriza − sau dimpotriva − acest fapt, unul dintre ei fiind chiar alimentatia. Conform studiilor, exista cateva alimente pe care este indicat sa le eviti in perioada ovulatiei, deoarece acestea pot ingreuna sau chiar impiedica realizarea procesului in sine.Produse lactate nepasteurizate

Produsele lactate nepasteurizate contin o bacterie numita Listeria, foarte agresiva pentru femeile aflate la ovulatie si mai ales pentru cele care sunt deja insarcinate. Tineti cont ca ingerarea unei astfel de bacterii poate provoca avort spontan. De asemenea, nu consumati branza produsa din lapte nepasteurizat si evitati sortimentele de branzeturi moi ca feta, Brie, Roquefort, Camembert si Gorgonzola. Evitati, totodata, sa consumati oua crude, deoarece acestea pot contine Salmonella, bacterie ce poate afecta ulterior sarcina.

Carne cruda

Un procent foarte mare de infectii cu Toxoplasma gondii au fost cauzate de ingerarea produselor alimentare ce au la baza carne cruda sau foarte putin preparata. Femeile care-si doresc sa ramana insarcinate pot manca doar carne gatita la temperaturi foarte inalte, deoarece, astfel, parazitul care provoaca toxoplasmoza este distrus. Recomandat este ca, in aceasta perioada, sa se evite si consumul de mezeluri. De asemenea, fructele si legumele care se consuma crude trebuie spalate foarte bine.

Alcool

Conform studiilor, femeile care nu beau deloc alcool au sanse mult mai mari de a ramane insarcinate fata de femeile care il consuma din cand in cand. Astfel, evita sa bei orice bautura alcoolica intre momentul ovulatiei si momentul menstruatiei.

Cofeina

Consumul excesiv de cafea poate afecta in mod negativ fertilitatea. In acelasi timp, cercetarile au demonstrat ca un consum exagerat de cafea poate determina si avortul spontan si chiar nasterea prematura. Cu alte cuvinte, din momentul in care ti-ai propus sa devii mamica si chiar pana cand termini de alaptat, ar trebui sa renunti total la aceasta placere, nevinovata in alte circumstante.

Text: Madalina Manole