American Independent Film Festival 2020, eveniment susţinut de Catena

Ediția 2020 a AIFF, un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Centrul Național al Cinematografiei, aduce în premieră în România cele mai așteptate filme indie ale momentului, alături de proiecții și secțiuni speciale și regizori de marcă care vor participa online, în direct, cu sesiuni de întrebări și răspunsuri. 

Timp de 7 zile, între 14 și 20 septembrie, cea de-a IV-a ediție a American Independent Film Festival (AIFF) prezintă la București o selecție de filme independente americane recente, lansate deja în circuitul marilor festivaluri din lume, precum Sundance, Cannes, New York, Tribeca, Telluride, Veneția și Toronto.Anul acesta, și ediție de toamnă

American Independent Film Festival, singurul festival din România dedicat cinematografiei independente americane este organizat de Asociația Cinemascop și susținut prin tradiție de Catena. În contextul actual, determinat de pandemia de COVID-19, festivalul, care avea loc primăvara, are acum o ediție de toamnă; proiecțiile au loc la Muzeul Național de Artă al României, Cinema Muzeul Țăranului în aer liber, Deschis Gastrobar, Mercato Kultur, Cinema drive-in Militari Shopping și Event Park Snagov.

Vezi AICI totul despre ediția de anul trecut

Peter Pan reinterpretat

Secțiunea specială Double Bill Benh Zeitlin” este dedicată unuia dintre cei mai originali și mai creativi tineri cineaști ai momentului. Acum șapte ani, Beasts of the Southern Wild” a devenit povestea cinematografică a anului și i-a adus Marele Premiu al Juriului la Sundance, Camera d’Or”, pentru cel mai bun debut la Cannes, și două nominalizări la Oscar. A fost un succes cu atât mai surprinzător, cu cât a fost făcut cu un buget minimal și cu actori neprofesioniști, în cea mai mare parte copii.

Wendy”, cel de-al doilea film al său, este o reinterpretare liberă a basmului Peter Pan, cu mulţi copii în distribuţie, care și-au făcut debutul în actorie. Proiecțiile filmelor în cadrul festivalului vor fi urmate de două întâlniri online cu regizorul, o sesiune de întrebări și răspunsuri pe 18 septembrie și un masterclass susținut de acesta online, pe 19 septembrie. Programul complet al evenimentului poate fi citit la adresa: https://filmedefestival.ro/american-independent-ff/program/

Prin tradiţie, CATENA susţine filmul românesc, dar şi fiecare ediţie a marilor festivaluri de film ce au loc la Bucureşti, precum Les Films de Cannes à Bucarest, Audience Award Film Festival, American Independent Film Festival, Nordic Film Festival.