Aplicațiile de dating: o dependență. Scapă de ea!

Ai folosit suficient de mult timp aceste aplicații încât să înceapă să ți se pară că ceva nu e în regulă. Te tot întrebi dacă există oare și altfel de modalități, mai puțin tehnologice, de a avea o viață social? Păi, sunt destule. Experții în aranjat întâlniri, specialiștii în relații, profesioniștii care asigura îndrumare pentru un stil de viață sănătos și normal, toți sunt de acord că este preferabil să cunoșți pe cineva în realitate. Iată 10 variante oferite de ei care să te ajute să scapi din capcană întâlnirilor online.Șterge, strege, șterge!

Șterge aceste aplicații fără teamă. Este o modalitate bună pentru a scădea tentația de a le folosi. Chiar și când vei vrea neapărat să le foloseșți, te vei gândi de două ori înainte pentru că ar trebui să le descarci din nou.

Trăiește lucrurile care te pasionează online

Îți poți petrece timpul scriind cât de mulți îți place să te plimbi cu bicicleta sau cu caiacul, însă ai putea să faci la propriu toate aceste lucruri. Fă-ți o lista cu câteva domenii de interes pentru tine, locuri pe care ai vrea să le vezi sau aventuri pe care ai vrea să le trăieșți, orice, dar în afara locuinței tale. Iar când ajungi acolo nu sta lipită de telefon; ba chiar poți să te prefaci că nu mai ai baterie, bucurându-te astfel de privelișți și oameni cu care poți întra în vorbă.

 

Depășește-ți zona de confort

Făcând aceleași lucruri cu aceiași oameni vei trăi la nesfârșit aceleași experiențe. Dacă ai o rutină, renunta la ea. Oferă-te voluntar la un eveniment caritabil, încearcă să faci sport. Îți vei largi orizontul și cercul de prieteni în același timp.

Fă tu primul pas

Ai tot remarcat acele persoane care reușesc să pornească o conversație din nimic, ba la cafenea, ba în aeroport, ba la supermarket, gândindu-te cum ar fi dacă ai aborda și tu lucrurile în această manieră. Este o idee bună, nu știi unde poate duce o astfel de conversație

Pune-te în locul cuiva cu care vrei să te întâlnești

Gândește-te unde crezi că ar prefera să meargă, ce crezi că ar prefera să facă. Dacă ți-ar plăcea să ai un partener care citește mult, asigură-te că treci suficient de des pe la o bibliotecă sau pe la librărie. Fii creativă, posibilitățile sunt nelimitate. Dacă îți plac iubitorii de animale, fii de ajutor la un adăpost pentru animale.

Consultă specialiști în organizat întâlniri

Roagă-i să te adauge în baza lor de date. Nu știi, s-ar putea într-o zi chiar să apară cineva care să ți se potrivească perfect.

Încearcă întâlnirile “pe nevăzute”

Există diverse companii care se ocupă eficient de asta, pentru o sumă destul de mică de bani, Poți apela la ele și te poți întâlni într-un bar cu mai multe persoane chiar în aceeași seară, cresându-ți astfel șansele de a cunoaște pe cineva potrivit dorințelor tale și profilului tău.

Amintește-ți dezavantajele întâlnirilor prin aplicații

Motivul pentru care ai încetat să le mai foloseșți a fost unul solid și încă stă în picioare. Nu vrei să mai treci prin situațiile generate de minciunile și ciudățeniile tuturor nebunilor. Preferi, fără îndoială, oameni de calitate, chiar dacă întâlnirile nu sunt la fel de dese.

Gândește frumos despre ține

Felul în care te percepi este un element esențial pentru a avea întâlniri de succes. Nu te mai gândi că nu eșți suficient de frumoasă sau de interesantă. Așa cum unii fac sport pentru a-și antrena organismul, la fel de important este să îți antrenezi și mintea în direcția care te interesează.

 Scoate-te pe tine la o întâlnire

Îți sună puțin ciudat? Este de înțeles, dar chiar și o simplă ieșire la un bar unde ajungi să schimbi câteva vorbe cu barmanul poate fi ceva cu deznodământ neașteptat și fericit. Ai putea ieși la o cafea, ai putea merge la un spectacol, orice îți poate oferi posibilitatea de a te trata așa cum ți-ar plăcea să fii tratată la o întâlnire.

Text: Ionuț Șolescu