Aranjamente florale pentru nunti de poveste

Iubim florile in toate formele lor, ne dam in vant dupa culorile lor, dupa gingasia si delicatetea specifice. Florile fac parte din natura, dar sunt si un fel de calauza in viata. Cand ne nastem, se spune ca petalele de trandafiri puse in apa in care se face prima baita aduc roseata in obraji si sanatate. Mai tarziu, la scoala, premiul I este intotdeauna reprezentat printr-o diploma si o coronita din flori. Ne indragostim si ii oferim fetei pe care o indragim buchete multe, pe mame le surprindem cu flori simple, dar de efect. Ne casatorim… eveniment de la care florile nu puteau lipsi… si tot asa, pana chiar in ultima secunda a vietii. Si pentru ca orice nunta are o poveste, florile nu puteau lipsi din ea. Am aflat, special pentru voi, ce flori se poarta anul acesta in materie de buchete si aranjamente.Tonica TV: Ce culori se poarta in anul 2015 in materie de aranjamente florale?

Alexandra Gaiseanu: Culoarea anului 2015 a fost declarata marsala, foarte multe mirese au venit sa-mi ceara aranjamente care sa aiba in centru aceasta culoare, dar am avut si mirese care au dorit sa mearga pe ideea de pastel. Pe lilauri, somonuri, rozeuri.

Tonica TV: Ce fel de flori ne recomanzi pentru sezonul de vara?

Pentru sezonul de vara, recomand cam toate genurile de flori. De la orhidee la hortensie, trandafiri, frezii, bujori etc. Iar pentru toamna, putem merge pe dalii, crizanteme, flori mai rezistente.

Tonica TV: Ce fel de flori sa alegem pentru o nunta in aer liber?

Putem opta pentru trandafiri, frezii, orhidee. Putem sa alegem si hortensii, mie imi place foarte mult sa creez aranjamente din hortensii pentru ca sunt foarte bogate si ocupa foarte mult spatiu, dar trebuie avut grija pentru ca, atunci cand este prea mult soare, exista posibilitatea sa nu ne reziste pe tot parcursul nuntii. As merge pe aranjamente mai mult la nivelul mesei, iar in saloane, as merge pe aranjamente inalte.

„Unele mirese isi asorteaza pantofii cu nuantele florilor din buchet si chiar cu machiajul. De altfel, mai folosesc bucati din materialul rochiilor, dantele, pentru a da o nota aparte buchetului”.

Tonica TV: Tinem cont de rochie in alegerea buchetului de mireasa mult visat?

Daca ai o rochie de mireasa stil printesa, este recomandat ca buchetul sa fie mai mare, ca sa se vada, practic, pe multitudinea de voal. Iar pentru o rochie tip sirena, eu, una, as merge pe un buchet mai simplu, delicat.

Tonica TV: Cum ar arata un buchet de mireasa simplu, dar sofisticat?

Un buchet de mireasa simplu, dar sofisticat ar putea fi obtinut din bujori albi la care sa punem o panglica deosebita sau o dantela deosebita. Chiar si un buchet din levantica ar putea fi sofisticat.

 

Tonica TV: Pentru ce fel de aranjamente sa optam astfel incat sa obtinem un efect deosebit?

Pentru ca o nunta sa fie deosebita, avem nevoie de detalii. De aranjamentul floral care trebuie sa fie elegant. Daca ai un candy bar, poti pune o fata de masa deosebita, te poti juca cu cateva cornete de inghetata pe care sa le umpli cu flori. Pentru a obtine un efect deosebit, eu as merge pe ideea unui aranjament in bol cilindric, umplut cu flori colorate, in principiu, orhidee.

Text: Ruxandra Dumitrescu