Aspect floral-fructat cu fucsia si orange

Aspect-floral-fructat-cu-fucsia-si-orange

Oranj si fucsia sunt doua culori extrem de actuale in acest sezon si ofera oricarui tip de piele un aspect proaspat. Machiajele realizate cu nuante intense de fucsia si orange, contrar aparentelor, sunt usor de asortat.

 

Fucsia poate fi o alegere buna pentru brunetele cu pielea alba, blonde cu pielea alba sau satenele cu tenul inca nebronzat, iar oranjul este ideal pentru brunetele cu tenul masliniu, roscatele si satenele cu tenul usor bronzat. De asemenea, fucsia evidentiaza un iris care contine pigment verde, iar oranjul evidentiaza pigmentul albastru. Aceste culori pot fi folosite in machiaj separate (machiaj minimal) sau impreuna (machiaj sofisticat).

Machiajul minimal presupune alegerea unei singure nuante care se poate aplica pe pleoape sau arcade, obraji si buze. Oferta coloristica pentru un astfel de machiaj este destul de redusa – nuante de roz, oranj si anumite tonuri de bej caisa.

 

Cum le combinam?

Machiajul realizat cu fucsia si oranj in combinatie poate fi superb daca texturile sunt mate si daca se estompeaza foarte bine nuantele intre ele. Pe pleoapa mobila superioara se aplica oranj, care se estompeaza cu fucsia spre arcade. Zona in care se suprapun culorile ofera un aspect floral-fructat pudrat, foarte modern. Obrajii se vor farda cu oranj, iar buzele cu fucsia, doar punctat putin si bine estompat. Ideala este mascara maro, de volum, folosirea clasicului negru fiind prea dura in cazul acestui tip de machiaj.

 

Text: Ana-Maria Blaj

Consultant:  Mirela Vescan, make-up artist

www.mirelavescan.ro