Audrey Hepburn va avea propriul documentar

Un nou documentar despre viaţa lui Audrey Hepburn, cu interviuri date chiar de fiul său Sean Hepburn Ferrer şi de către directorul de creaţie al casei Givenchy, Clare Waight Keller, va fi lansat curând.

Noul documentar, care oferă multe detalii intime despre viaţa celebrităţii şi familiei ei, va fi disponibil pe varianta DVD şi va putea fi descărcat online, începând cu 3 noiembrie.  

Filmul oferă interviuri intime cu cei care au cunoscut-o cel mai bine, create în jurul unor filme de arhivă, foarte rare“, spune regizorul Helena Coan. „Cu toate astea, am făcut un pas mai departe și am lucrat cu coregraful britanic multi-premiat, Wayne McGregor CBE, pentru crearea unor secvențe de dans inspirate de dragostea lui Audrey pentru balet, construind astfel portretul foarte atrăgător și afectiv al starului.

Dansul oferă perspectiva emoțională a lui Audrey și creşte sentimentul de dramă a filmului, şi la fel se întâmplă şi cu limbajul bogat, care nu a mai fost folosit în documentarele de până acum,” continuă Coan.

Audrey Kathleen Ruston s-a născut pe 4 mai 1929, în districtul Ixelles din Bruxelles, Belgia. A fost unicul copil al lui Joseph Victor Anthony Ruston, fost consul onorific britanic în Indiile Olandeze de Est, şi al celei de-a doua soţii a acestuia, baronesa olandeză Ella van Heemstra.

Celebritatea a fost prima actriţă care a primit un Oscar, Globul de Aur şi premiul BAFTA pentru Cea mai bună actriţă, pentru filmul ”Roman Holiday”/”Vacanţă la Roma”, în 1953.

În 2014, potrivit unui sondaj realizat în Marea Britanie, Audrey Hepburn era aleasă drept cea mai frumoasă femeie din ultimii 50 de ani.