Balkanik Festival 2014

Balkanik-Festival-poza-prinCel mai asteptat festival de muzica balcanica soseste si toamna aceasta in Bucuresti. A patra editie a Balkanik Festival va avea loc intre 12 – 14 septembrie  in Gradina Uranus din capitala. In cele patru zari vor rasuna acorduri muzicale balcanice in perfecta fuziune cu sound-uri electro, psihedelice si gypsy, concertand nu mai putin de 7 trupe, dintre care unele aflate pentru prima oara la noi in tara. Astfel, in prima zi atmosfera va fi intretinuta de trupa Caci Vorba din Polonia, aflata pentru prima data la acest festival, si de trupa romaneasca Mahala Rai Banda. A doua zi vor rasuna ritmurile trupelor Balkan Taksim din Romania, trupa aflata pentru prima data pe scena unui festival, Kottarashky & The Rain Dogs din Bulgaria, care a fost revelatia editiei de anul trecut si Kiril Dzajkovski feat. TK Wonder & Ghetto Priest din Macedonia. Ultima zi a Balkanik Festival va fi marcata de concertul a doua trupe venite din Germania Shantel & Bucovina Club Orkestar si Django Lassi, aflata in premiera pe meleagurile romanesti.

In cadrul evenimentului va exista si un targ care va incerca sa reinvie putin din atmosfera balciurilor de odinioara. Astfel, spectacolul de la Balkanik Festival se va transforma in primul balci urban din istoria Bucurestilor. Invitatii isi vor putea rasfata simturile cu mancaruri traditionale romanesti si balcanice, de la sarmale si fasole cu ciolan pana la kebap, muraturi si baclavale.

In incinta Gradinii Uranus vor fi amenajate locuri speciale de servit masa si de joaca pentru copii, in care cei mici vor fi incantati sa descopere spectacole de foc, circ si jonglerii. De asemenea, va exista o zona dedicata mestesugarilor si artizanilor nostri care-si vor expune cu gratie podoabele si decoratiunile handmade special create pentru acest eveniment. Tot aici, curiosii se vor putea delecta cu ateliere de olarit, sticlarit si nu numai.

Pentru mai multe informatii despre eveniment, accesati pagina www.balkanikfestival.ro

Text: Madalina Manole