Barbatii cu amante tinere, predispusi la deces subit

shutterstock_2371585Conform unui nou studiu in domeniu, infidelitatea la barbati pare sa fie asociata cu un risc mai mare de evenimente cardiovasculare majore. Astfel, cercetatorii avertizeaza barbatii din intreaga lume referitor la relatiile extraconjugale. Conform declaratiilor cercetatorilor italieni, atacul de cord poate fi fatal in timpul actului sexual si este mai frecvent atunci cand un barbat este cu amanta, decat atunci cand e cu sotia. Cercetatorii au subliniat faptul ca vinovatia care apasa constiinta este un factor contributiv care poate duce atacul de cord. Studiul a fost bazat pe literatura medicala, in special pe informatiile privind infidelitatea si urmarile sale medicale, adaugand faptul ca exista o corelatie puternica intre infidelitate si evenimente cardiovasculare majore in randul barbatilor.
Potrivit Huffington Post, cercetatorii au folosit termeni-cheie cum ar fi „infidelitate” si „relatii extraconjugale” pentru a analiza cat mai bine frecventa atacurilor de cord la barbati. The Telegraph raporteaza ca, in urma studiilor, cercetatorii au descoperit ca atat atacurile fatale, cat si cele non-fatale cardiace au fost relativ rare atunci cand barbatii au ramas acasa si au intretinut relatii sexuale cu sotia, decat atunci cand au intretinut relatii sexuale extraconjugale cu femei mai tinere.
Potrivit Huffington Post, in ianuarie 2012, Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor a analizat rapoartele de autopsie a 5.559 de oameni care au murit brusc din cauza unor complicatii cardiace si s-a constatat ca 75% dintre cei care au murit in timpul actului sexual au fost cei care au intretinut relatii extraconjugale pe o perioada lunga de timp.
De asemenea, in urma unui studiu realizat in anul 2009, s-a constatat ca barbatii implicati in relatii extraconjugale pe termen lung au prezentat mai multe sanse de a face atac de cord decat ceilalti barbati.
Rezultatele studiului au fost publicate in Journal of Sexual Medicine, conform cotidianului Telegraph.

Text: Andreea Popescu