Bărbaţii din viaţa lui Audrey Hepburn și fericirea descoperită târziu

În ciuda imaginii sale curate, Hepburn s-a bucurat de mai multe aventurii extraconjugale. Cu toate acestea, nu a avut noroc în dragoste, iar lista ei de relaţii era tot timpul în creştere. Înainte să aibă o legătură cu Mel Ferrer şi Andrea Dotti, actriţa s-a îndrăgostit de William Holden. Idila a fost detaliată într-o carte, Audrey And Bill.

Actriță, dansatoare și umanitar, Audrey Hepburn a fost, toată viața, idealul feminității, al blândeții și al perfecțiunii.  De asemenea, Hepburn a fost regina eleganţei şi a strălucit în filme precum Roman Holiday, Breakfast at Tiffany’s şi My Fair Lady, iar Holden a fost băiatul dur de la Hollywood.

Dar ce fel de secrete a păstrat? Citiți mai departe pentru a afla pe care nu le-ați fi ghicit despre viața amoroasă a lui Audrey Hepburn și ce împlicat să fii femeie independentă în acea perioadă.

 1. Prima relație serioasă a lui Hepburn a fost cu James Hanson (un tânăr om de afaceri britanic). Au fost logodiți în 1952, dar după ce și-a stabilit o întâlnire și i s-a făcut rochia de mireasă, și-a dat seama că natura carierelor lor îi va ține departe unul de altul, prea mult timp. Hepburn a dat rochia unui cuplu italian, care o păstrează până în prezent.
 2. Tot în anii 1950, Hepburn s-a întâlnit cu producătorul de teatru american Michael Butler. Cu toate acestea, Butler a continuat să producă muzicalul Hair.
 3. În timpul filmărilor Sabrinei, Audrey a început o relație cu actorul William Holden, care era deja căsătorit. Actrița plănuise să se căsătorească cu Holden și să întemeieze o familie cu el, dar a renunțat la idee când a aflat că i s-a făcut o vasectomie.
 4. În 1954, Hepburn l-a întâlnit pe actorul american Mel Ferrer la un cocktail organizat de prietenul lor Gregory Peck. După ce au lucrat împreună la piesa Ondine, s-au îndrăgostit în cele din urmă și s-au căsătorit în Bürgenstock, Elveția, în luna septembrie a aceluiași an.
 5. În relația cu Ferrer, frumoasa actriță a suferit două avorturi spontane (primul în 1955 și al doilea în 1959), înainte de a da naștere singurului copil al cuplului, un băiat pe nume Sean Hepburn Ferrer născut în iulie 1960.
 6. În timpul căsătoriei sale cu Ferrer, au existat zvonuri de infidelitate de ambele părți, Ferrer având o prietenă și Audrey, o aventură cu co-starul Albert Finney.
 7. După 14 ani împreună, Hepburn și Ferrer au divorțat în decembrie 1968.
 8. La scurt timp după divorț, Hepburn s-a întâlnit și s-a îndrăgostit de psihiatrul italian Andrea Dotti în timp ce călătorea cu prințesa Olimpia Emmanuela Torlonia di Civitella-Cesi. Ea a declarat că s-a îndrăgostit de el în timp ce explora ruinele grecești. Cuplul a continuat relația până s-au căsătorit în ianuarie 1969.
 9. Actrița a avut un fiu și cu Dotti, Luca, născut în februarie 1970.
 10. Încă o dată, infidelitatea a fost prezentă în căsătoria ei. Dotti a început mai multe aventuri cu femei mult mai tinere, în timp ce Hepburn a avut o aventură cu un alt actor, Ben Gazzara.
 11. Cuplul a divorțat după 13 ani de relație, sfârșitul căsătoriei fiind în 1982.
 12. Hepburn și-a petrecut restul vieții (din 1980 până în 1993) alături de actorul olandez Robert Wolders. În 1989, ea a declarat că timpul petrecut împreună cu actorul a fost cea mai fericită perioadă din viața ei.

Text: Iulia Mirică

Foto: Hepta, www.vintag.es