“Barierele” din dormitor

bariere in dormitorCercetatorii de peste Ocean au aflat care sunt lucrurile care iti pot afecta grav viata sexuala. Pun pariu ca nu ti-a trecut prin cap faptul ca treburile casnice pot dauna relatiei sau ca salariul este un inconvenient major.  • Vrei mai mult sex? Se ridica standardele…

Potrivit “Journal of Research in Personality”, cu cat dorinta unei femei de a avea un one night stand este mai mare, cu atat aceasta are mai mult discernamant in alegerea potetialilor parteneri. Potrivit studiului, barbatii vad in toate femeile potentiale partenere, indiferent de aspectul fizic, varsta, religie etc.  Asta pentru ca barbatii vor doar sex, iar femeile isi doresc si implicare emotionala, atractie fizica, compatibilitate. Tot in urma aceluiasi studiu s-a constatat faptul ca doar 15% dintr-un total de 6.590 de femei chestionate ajung sa faca marele pas (a se citi one night stand), pe cand, in ceea ce ii priveste pe barbati, 56% dintr-un total de 5.932 intretin relatii sexuale cu necunoscute.

 

  • Barbatii cu salarii mai mici decat cele ale sotiilor, mult mai predispusi la disfunctii erectile

Mai multi bani, mai multe probleme? Ei bine, nu noi o spunem, ci concluziile studiului “Social Psychology Bulletin”, realizat in luna februarie a acestui an. Analizand mai mult de 200.000 de cupluri casatorite, studiul realizat in Danemarca a constatat ca barbatii care castiga mai putin decat sotiile lor sunt mult mai predispusi la consumul de medicamente pentru tratarea disfunctiei erectile. Diferenta de venituri afecteaza si femeile, care, puse in situatia de a avea un salariu semnificativ mai mic decat cel al sotilor lor, devin mai predispuse la insomnii si la consumul de medicamente impotriva anxietatii.

 

  • Barbatii care fac mai multe treburi casnice au parte de mai putin sex

Un barbat care face treburi casnice destinate femeilor nu va putea ajunge la performanta sexuala a omologilor sai, care nu fac sau fac mai putina treaba in gospodarie, conform “American Sociological Review”. In urma analizarii a 4.500 de cupluri, cercetatorii au descoperit ca barbatii care fac treburi destinate femeilor (cum ar fi spalatul si calcatul rufelor, gatitul) fac sex mai des decat cuplurile in care barbatul face doar activitati specific barbatesti. Motivul? Un barbat care repara o chiuveta poate fi mai atractiv decat unul care baga rufe in masina de spalat.

 

  • Cuplurile care calatoresc impreuna fac sex mai des

Se pare ca impactul unui citybreak nu este atat de mare asupra activitatii sexuale precum impactul unei calatorii. In urma unui studiu realizat de Asociatia de turism din SUA, s-a descoperit ca cuplurile care petrec o vacanta impreuna, cel putin o data pe an, au o viata sexuala mai satisfacatoare. Din 1.100 de adulti intervievati, 77% dintre cei care au calatorit impreuna cu partenerul de viata au declarat ca au o viata sexuala implinita si ca in vacante nu le lipseste romantismul.

 

Text: Andreea Popescu