BB, CC, DD. Cunoști alfabetul cosmeticelor?

Odată ce ai pus piciorul într-un magazin de cosmetice sau la raftul specializat dintr-o farmacie, știi deja că vei găsi o gamă uimitoare de produse pentru estomparea defectelor pielii. Formulările alfabetice – cum ar fi BB cream, CC cream și cremele DD – s-au alăturat deja de mult cremelor hidratante și fondurilor de ten standard ca opțiuni potențiale de perfecționare a asectului tenului.

Ai văzut de multe ori aceste marcaje pe produsele de make-up sau le-ai auzit pomenite în recomandările pe care ni le fac specialiștii în make-up. Dar știi exact care este diferența dintre ele? Și cel mai important: pe care ar trebui să o folosești?


Iată care este diferența dintre BB, CC și DD cream

BB Cream

BB vine de la Beauty Balm (balsam de înfrumusețare). Inițial a fost foarte populară în Coreea și apoi a devenit un produs folosit în întreaga lume. Ajută la hidratarea pielii, conține SPF și oferă o acoperire mică spre medie. Iar comparativ cu CC și DD cream, această cremă este cea mai light. Este recomandată de obicei unui ten tânăr, fără imperfecțiuni.

Sfat

Dacă ai nevoie de mai multă acoperire, o poți aplica peste corector, însă dacă trebuie să o aplici pe o zonă mai întinsă, nu doar în zona cearcănelor, poate este mai potrivit pentru tine un CC Cream.

CC Cream

CC vine de la Color Correcting (corectarea culorii) și oferă mai multă acoperire decât BB cream. Este un produs potrivit pentru a ascunde toate imperfecțiunile, inclusiv roșeața și petele de pe ten. Este creată în special pentru tenul matur. Astfel, în loc să folosești mai multe produse alături de fondul de ten, poți alege doar un CC cream potrivit. Oferă și protecție SPF în cele mai multe cazuri.

Vezi aici cum poți ameliora aspectul petelor pigmentare cu GAMA RILASTIL D-CLAR

Sfat

Aplică după ce ți-ai curățat tenul și ai aplicat o cremă hidratantă.

DD Cream

DD Cream vine de la Daily Defense (protecția zilnică) sau Dynamic Do-All. Este o cremă recomandată și pentru pielea matură și uscată, pentru că este menită să pregătească și să protejeze tenul. Are proprietățile de protecție ale unui BB cream și totodată corectează culoarea tenului, la fel ca un CC cream. Are și SPF, omogenizează textura pielii, are ingrediente anti-aging și se concentrează pe protejarea acesteia de factorii externi.

Sfat

DD cream-ul este potrivit ca bază/primer pentru machiaj. Este și un produs hidratant, iar un strat fin este suficient pentru a ascunde micile imperfecțiuni ale pielii.

Concluzie

Cremele de tip BB sunt cele mai bune pentru pielea uscată până la cea normală. Cremele de tip CC sunt cele mai bune pentru tenul gras. Cremele DD sunt potrivite pentru pielea uscată, atunci când sunt utilizate cu o cremă hidratantă ca bază și pentru tenul gras atunci când sunt folosite singure.

Curățarea corectă a tenului este primul pas către sănătatea pielii. Îndepărtarea impurităților eliberează porii, fie că este vorba despre make-up și sebum, fie despre celule moarte, și îi permite pielii să-și refacă echilibrul fiziologic.

Vezi aici o gama completa pentru curatarea profunda, indepartarea machiajului, reajustarea si calmarea pielii fetei.

Text Cristina Dudău