Bella Hadid și boala care a dus-o pe podium

Ca și mama ei, Yolanda Hadid, supermodelul Bella Hadid, acum în vârstă de 23 de ani, suferă de boala Lyme. Această boală este transmisă de căpușe și  duce la epuizare, dureri articulare și oboseală (printre alte simptome).

Într-o serie de postări în contul ei de Instagram, modelul a făcut o serie de dezvăluiri despre experiența ei timp de 8 ani cu această boală, într-o campanie de conștientizare și de luptă cu boala Lyme.

Citește AICI Tot ce trebuie să ştii despre boala LymeI-a afectat memoria

“În fiecare zi am cel puţin 10 dintre aceste simptome, asta încă de la 14 ani, dar mai agresiv după ce am împlinit 18 ani”, a scris Bella legat de o imagine în care apare lista simptomelor bolii Lyme: de la aritmii cardiace la dureri de încheieturi, greţuri, insomnii, dureri de cap, anxietate, confuzie, dificultate de a respira.

“Boala îmi afectează şi memoria. Mi s-a întâmplat ca brusc să nu-mi mai amintesc cum ajung cu maşina din Malibu, unde locuiesc, până în Santa Monica. Tot din cauza bolii mi-am vândut calul, fiindcă îmi era prea rău ca să îmi mai cultiv pasiunea pentru echitaţie. Iar eu visam cândva să concurez în competiţii internaţionale. Dacă aş fi putut face asta, atunci probabil nu aș fi făcut modelling deloc”, povestea Bella Hadid în 2015 pentru Evening Standard.

Text Cristina Dudău

Sursa Daily Mail

Foto Hepta