Bere Gratis… 15 ani de muzica

Bere Gratis PRINCIPALACu prilejul aniversarii a 15 ani de activitate, trupa Bere Gratis sustine un concert special la Sala Polivalenta din Bucuresti, pe 1 aprilie 2014. Concertul se anunta a fi unul memorabil, plin de surprize si emotii. Am stat de vorba cu baietii din trupa Bere Gratis si am aflat mai multe despre inceputurile trupei dar si despre cum zicala “Ai pierdut, continua; ai castigat, continua!” i-a facut sa devina una dintre cele mai longevive trupe romanesti.

 

Felicitari pentru aniversarea celor 15 ani de activitate! Cu aceasta ocazie veti sustine un concert special la Sala Polivalenta din Bucuresti, pe 1 aprilie 2014. Spuneti-ne mai multe despre acest concert.

Multumim mult! Este un concert produs de noi, prin care vrem sa marcam cei 15 ani impliniti in septembrie. Vom avea cea mai mare montare de pana acum, scena masurand 26 m in lungime. Vom canta piese de pe fiecare album, cantece reprezentative pentru noi, dar am pregatit si cateva surprize pentru fanii trupei. Bineinteles, nu lipsesc invitatii, cu ajutorul carora vom incerca sa dam o fata noua pieselor pe care le vom canta impreuna.

 

Bere Gratis SECUNDARACe inseamna pentru voi aniversarea a 15 ani de muzica si cum asteptati concertul?

Inseamna un vis devenit realitate. Cand am pornit in aceasta calatorie minunata, nu ne-am propus altceva decat sa cantam si sa promovam propria muzica. Am fost consecventi si, treptat, multe lucruri frumoase ne-au iesit in cale. Derulam si retraim momente care parca ieri s-au intamplat. Cand faci ceea ce-ti place, timpul zboara. Ca de fiecare data, vom astepta cu emotie si nerabdare si acest concert, pentru ca asta este firea noastra. Si bucurie, multa bucurie, pentru ca este visul unor adolescenti ajunsi la maturitate.

 

Cum era Bere Gratis in 1998 si cum este acum, in anul 2014? Ce schimbari a suferit trupa de-a lungul timpului?

Cum sa fim? Fara experienta, naivi, dar cu o dorinta arzatoare de a face muzica. Muzica noastra. Dupa 15 ani credem ca am acumulat ceva experienta in domeniu si de viata, in general. Si undeva acolo, departe de lumea dezlantuita, am pastrat ceva din naivitatea primilor pasi. Ar fi fost realmente frumos sa ramanem in aceeasi formula, dar in viata fiecare are drumul lui. Uneori au fost decizii personale, alteori au fost decizii unilaterale, pe care trupa a trebuit sa le adopte.

 

Tot in acest an ati participat la Selectia Nationala Eurovision 2014 cu piesa „Despre Mine si Ea”.Ce ne puteti spune despre aceasta experienta?

O experienta inedita, am spune. Am fost destul de relaxati, ne-a interesat mai putin clasamentul. N-am dorit sa punem presiune mai mult decat era. In fond, nu e un capat de tara daca nu castigi, calatoria e la fel de importanta, nu doar destinatia. 

 

Trupa Bere Gratis este una dintre cele mai longevive trupe romanesti de la noi. Care este secretul datorita caruia ati rezistat atat de mult timp pe piata muzicala din Romania?

Am mers mai departe. Ne-am ghidat dupa o vorba din sport: “Ai pierdut, continua; ai castigat, continua!” Am avut acel neastampar caracteristic copilului care nu se lasa pana nu face el ce vrea.

 

Bere Gratis A TREIACat de important considerati ca este mediul online si ce parere aveti despre promovarea online?

Pe zi ce trece, mediul online cucereste noi teritorii. El pune stapanire pe noi si pe vietile noastre pentru ca am ajuns, cel putin unii dintre noi, sa depindem de el si de tot ce inseamna. In ceea ce priveste promovarea online, aceasta reprezinta, pe langa concerte, singura sansa pentru un artist aflat la inceput de drum. Exista muzici si artisti de nisa, care se simt in online precum pestele in apa. Ei nu au avantajele artistilor de succes din mainstream, desi poate si-ar dori acest lucru, si se descurca cu ceea ce au la indemana. Si, de multe ori, o fac foarte bine. Sunt oameni care au renuntat la tv si chiar la radio, iar online-ul le ofera alternative de tot felul. Si vorbim aici de un public interesat de muzica si platitor de bilet. Lumea e intr-o continua schimbare.

 

Care a fost cea mai grea perioada a trupei Bere Gratis si cum ati reusit sa o depasiti?

Probabil cele 7 luni in care Mihai a fost plecat. Muzica ne-a ajutat sa trecem peste, pentru ca oamenii au continuat sa ne asculte cantecele. A fost ca un pod peste o apa involburata si, odata ajunsi la celalalt capat, am continuat povestea. 

 

Ce planuri de viitor are trupa Bere Gratis. Ce surprize le pregateste fanilor?

Pe langa surprizele pregatite special pentru concertul aniversar din 1 aprilie, lucram la un nou material de studio pe care vrem sa-l scoatem in acest an. Avem deja cateva piese gata, speram ca in toamna sa fie gata.

 

Un gand pentru cititoarele noastre Tonica…

Va asteptam cu bratele deschise la fiecare concert Bere Gratis! O primavara frumoasa sa aveti!

 

Text: Andreea Popescu