Blugii evazați: la ce ținute îi poți accesoriza în sezonul de toamnă

Blugii evazați sunt un simbol al anilor ’70-80, o piesă vestimentară care, inițial, a făcut parte din garderoba bărbaților și, ulterior, a fost preluată de doamne și purtată cu înverșunare.

Și pentru că blugii sunt nemuritori, versatili și ușor de purtat în orice context, iată că sunt la modă în fiecare sezon, fie că vorbim de modelul skinny, fie că vorbim de cei evazați. Dacă ai dubii referitor la cum se poartă corect și cum trebuie accesorizati blugii evazați, iată în continuare câteva idei.Cu ce se asortează blugii evazați?

Când vorbim de asortare, nu ne referim la îmbinarea armonioasă a culorilor, căci blugii pot fi purtați în combinăție cu orice culoare și imprimeu, ci la croiala hainelor. Dacă alegi să porți blugi evazați la birou, atunci accesorizeaza-i cu o cămașă sau o bluza delicată și un colier statement, iar lookul tău va deveni office.

Dacă, în schimb, îi preferi pentru o plimbare în parc, atunci combină-i cu un crop top, dacă silueta te susține, sau cu un tricou lejer peste care să îmbraci un cardigan. Pune-ți pe umăr un rucsac supradimensionat și poartă o pereche de ochelari mari, potriviți pentru a te feri de soarele tomnatic. Pentru o seară în oraș, alege să porți o bluza cu mânecile evazate care îți va da un aer elegant și sofisticat.

Atunci când este frig, pot fi purtați cu pulovere, de preferat până la sold, pentru a nu crea un aspect neîngrijit. Optează pentru paltoane sau pardesie care să nu depășească lungimea genunchiului − în caz contrar, efectul optic creat de blugii evazați va fi nul.

Ce încălțăm la blugii evazați?

Dacă sunt purtați corect, blugii evazați au marele atu de a păcăli privirea și a da înălțime unei siluete. În acest sens, recomandarea este să fie purtați cu platforme care să rămână ascunse sub material. Totodată, ai grijă că lungimea lor să nu depășească încălțămintea.

Dacă îți doreșți un look chic, alege un model care să se termine la baza gleznei și poartă-i cu botine, având grijă să nu lași pielea la vedere. La birou, blugii evzati creează o ținută de invidiat dacă sunt purtați cu pantofi stiletto.

Dacă vrei să ieși din anonimat, nu ezită să-i porți cu stiletto roșîi sau galbeni. Evita să porți balerini sau încălțăminte fără înălțime la blugii evazați, deoarece lookul va părea unul necizelat.

Ce fel de talie ne avantajează?

Blugii evazați au darul de a sculpta silueta, însă contează foarte mult talia. În funcție de conformația corpului, trebuie ales modelul potrivit. Dacă nu ai un abdomen perfect, atunci optează pentru o talie înalta care-ți va lungi piciorul și-ți va scoate formele în evidență.

Pe de altă parte, talia joasă este din ce în ce mai rar văzută pe podiumurile de modă, prin urmare, pentru a nu da greș, este de preferat să o eviți. Și dacă totuși ai curaj și silueta te ajută, poartă talie joasă cu crop top și jachetă de piele sau vestă de blană. Blugii evazați cu talie medie sunt modelul cel mai indicat, căci se potrivesc aproape tuturor siluetelor și nu creează niciun disconfort la purtare.

Text: Iulia Mirică