Bogdan Alexe, cu „Revederea” la Roma

decupat_revedereaFilmul Revederea, in regia lui Bogdan Alexe si Tiberiu Rotarescu, va fi proiectat la Roma in cadrul editiei a V-a a Festivalului International al tinerelor talente romanesti. Filmul face parte din proiectul Tabara de Film, un proiect de suflet al tanarului si talentatului regizor Bogdan Alexe.Spectacol cu si despre romani la Roma

Festivalul este organizat cu sprijinul Asociatiei culturale romano-italiene Propatria in colaborare cu Ambasada Romaniei in Italia si este sustinut de Ministerul de Externe al Romaniei, in patronaj cu importante institutii din Italia. Scopul sau este de a incuraja si de a promova tinerii romani talentati din diaspora care s-au facut remarcati, la nivel local sau national, in diferite domenii de interes. In acest sens, incepand cu data de 26 septembrie si pana pe 17 octombrie, vizitatorii se vor putea delecta cu o serie de evenimente culturale desfasurate in locatii de prestigiu din capitala Italiei.

Gala Propatria, apogeul Festivalului

Gala Propatria va avea loc sambata, 17 octombrie, la Teatrul Cassia, via Santa Giovanna Elisabetta si va fi marcata atat de proiectia filmului Revederea, cat si de partida de sah simultan cu Campioana Nationala a Italiei, Daniela Movileanu. De asemenea, se vor oferi premii si trofee de excelenta, dar si diplome onorifice tuturor participantilor. Evenimentul va fi prezentat de Emanuela Ionica, actor dublator si vocea oficiala in Italia a Violetei, celebrul personaj Disney care face ravagii in randul adolescentilor din lume. Din juriu, alcatuit din 8 membri din diferite arii culturale, va face parte si Bogdan Alexe, in calitate de producator al Taberei de Film.

Ma simt onorat sa fac parte din juriul Festivalului si imi face deosebita placere faptul ca filmul <Revederea> va avea proiectia in cadrul acestui eveniment important pentru cultura romaneasca si nu numai”, a declarat regizorul Bogdan Alexe.

Text: Madalina Manole