Bubble Gum – Când gustul și culorile își dau întâlnire într-un pahar

Să ieși vara în oraș, mai ales dacă vorbim de o capitală aglomerată precum e Bucureștiul, înseamnă că vei căuta o terasă unde să te bucuri de diferite cocktail-uri și concepte de mixologie urbană. Și dacă tot iubești plimbările pe bulevardele Micului Paris, trebuie să te oprești și la  GOLD BAR CAFE, situat pe Calea Victoriei nr. 12 C, colț cu Lipscani. Aici poți să încerci un cocktail de semnătură cu o poveste născută pe bulevardele aglomerate ale Manhattan-ului.Bubble Gum – Explozie de roz într-o cupă cu aromă subtilă de căpșune

BubbleGum este un joc de culori și texturi. Vorbim practic de cea mai pură vodkă asociată cu mult rafinament, cu un lichior care are o poveste de jumătate de secol. Vorbim de un lichior care îmbină armonios cele mai apreciate băuturi irlandeze: whisky maturat în butoaie de stejar și cremă de lapte.

Aroma inconfundabilă a lichiorului este dată de whisky triplu distilat, procedeu care îi conferă o textură catifelată precum atingerea unor aripi de fluture pe obraz. În plus, pentru o notă aparte de savoare, lichiorul este amestecat cu ciocolată neagră, boabe de cafea și miez de alune de pădure. Notele finale ale acestei băuturi senzaționale sunt persistente, dulci și parfumate. De aceea, o să simți tot ce e mai intens în acest cocktail.

Mireasma puternică de cafea învăluită perfect de parfumul intens al whisky-ului învechit aduce o poveste frumoasă greu de uitat. Iar vodka, frișca lichidă și sucul de ananas vor potența explozia de arome din acest cocktail.

BubbleGum este de departe un cocktail pentru femeile rafinate, pentru femeile care vor să se relaxeze și să fie răsfățate. Și pentru a completa efectul dorit, tot blendul bogat în arome se servește într-un pahar de tip Margarita pentru a primi la fiecare atingere gustul și aroma bogată.

Și pentru un efect vizual memorabil, bucățile proaspete de căpșună vor desăvârși tabloul mixologic. Și dacă tot am vorbit de paharul de tip Margarita, mai avem câteva povești pentru voi.

Curiozități despre paharele pentru cocktailuri

Când vorbim de cocktail-uri, trebuie să fim atenți la câteva elemente. Toate cocktail-urile trebuie să conțină: gheață, fructe/legume proaspete, siropuri și un lichid de bază – apă sau alcool, în funcție de tipul cocktailului.

Iar ca experiența să fie desăvârșită, trebuie să primești respectivul cocktail într-un pahar la fel de special. Iar la acest capitol există o mulțime de elemente și modele:

Paharul Collins are o formă clasică, fiind folosit inițial pentru consumul ginului Collins. Ulterior a devenit ideal pentru băuturi exotice precum Mai Tai, mai ales că are peste 415 ml.

Paharul de cocktail clasic are forma unui vas triunghiular cu o tulpină lungă și poate ajunge până la 350 ml.

Paharul Hurricane  este un pahar înalt care și-a primit numele după forma unui felinar de furtună, folosit mai ales pentru Pina Colada și are 450 ml.

Paharul înalt highball este un pahar cu fețe drepte folosit mai ales atunci când sunt amestecate ingrediente diferite, siropuri cu sucuri de fructe si ajunge până la 350 ml.

Paharul Margarita sau coupette este un pahar cu o formă mai rotunjită, caracteristică paharului clasic de cocktail și o margine mai lată pentru sarea necesară acestei băuturi. Este perfect pentru Margarita și are 350 ml.

Paharul Parfait are o margine abruptă spre exterior și un bol mare, necesar pentru băuturile care includ fructe întregi sau înghețată și ajunge la 350 ml.

Dacă te-am convins, vino la Gold Bar Cafe și descoperă toate cocktail-urile de semnătură. Adresa e simplă: Calea Victoriei nr. 12C, colț cu strada Lipscani.

Autor: Bogdan Dărădan