Bijuterii pretioase cu ecouri istorice

A fost odata ca niciodata…asa incepe orice poveste, asa incepe si povestea Casei de bijuterii Micri. Candva, in 1991, se deschidea primul magazin privat de bijuterii de lux din Romania, Micri Gold. A inceput ca o afacere de familie si, iata, ca astazi a ajuns un adevarat lider in domeniu. Dupa mai bine de 25 de ani de activitate, brandul s-a reinventat si a devenit Casa de bijuterii Micri (www.micri.ro), capatand o viziune noua si moderna, unde, alaturi de branduri de renume international, se pot gasi colectii proprii de bijuterii, inspirate din puternica istorie a poporului roman.Casa de bijuterii Micri: colectii

Dacika este o colectie de suflet, inspirata din istoria, cultura si civilizatia dacilor, reunind piese cu impact emotional puternic, adevarate talismane pentru purtatori, ce amintesc de lupul dacic, totemul stramosilor nostri, sau floarea vietii. Lupul dacic este simbolul civilizatiei geto-dace. Dragonul cu cap de lup si corp de sarpe ce constituia stindardul dacic este un element totemic initiatic pozitiv, sintetizand in sine insusi intregul simbolism zamolxian. Lupul dacic a fost intotdeauna considerat protectorul dacilor si al urmasilor acestora. Bijuteriile astfel impregnate sunt dovada originii noastre si aduc protectie, curaj si energie creatoare celui care le poarta.

Bendis, zeita casatoriei in mitologia dacica, este sursa de inspiratie pentru colectia de verighete, inele de logodna si inele din aur cu diamante sau pietre naturale colorate.

Micri Luna este o colectie impresionanta si foarte creativa, cu o mare adresabilitate, ce reuneste, sub criteriul autenticitatii, piese deosebite din argint.

Text: Madalina Manole