Cadouri inspirate de la Iulia Preda

Cadouri inspirate de la Iulia PredaIn luna cadourilor, aromele imbietoare si serile petrecute alturi de cei dragi isi fac incet-incet simtita prezenta. Sigur ca luna decembrie este luna darurilor inedite, inspirate, facute din inima. Iulia Preda, Doctor in Stiinte Medicale si farmacist, ne ofera cateva sugestii de cadouri organice 100%, pe care le puteti pregati acasa, cu resurse medii, dar cu multa dragoste si creativitate.

 

Sapunul solid

2 linguri de ulei de migdale

2 linguri de ceara de albine

23 picaturi de ulei de patchouli/sau alt ulei care va place ca aroma, 10 picaturi ulei esential palmarosa

16 picaturi extract de vanilie pur fara alcool.

Amestecati intr-un mic recipient de tip cratita/cazan uleiurile esentiale si apoi, asa cum sunt ele, calde, le turnati  peste ceara si  amestecati cu un betisor rezistent. Apoi, adaugati extractul de vanilie si amestecati din nou. Imediat, se toarna fie in cutii tip medalion, cum sunt cele pentru pastile, metalice cu desene, pe care le gasiti la magazinele de decoratiuni, fie in tuburi. Se lasa la racit pana se intareste!

 

Sare de baie

Aveti nevoie de un recipient din sticla, dragut, sare Epson, cunoscuta si sub denumirea de sare amara, ulei esential cu aroma aleasa de voi si colorant alimentar, in concordanta cu aroma pe care o veti alege. Amestecati intr-un recipient sarea cu cateva picaturi de colorant alimentar pentru a ajunge la culoarea dorita si adaugati apoi si cateva picaturi de ulei esential de lavanda, de trandafir, de lamaie, ce preferati. Puneti amestecul, apoi, pe o foaie de hartie cerata si lasati in aer liber cateva ore pana se usuca. Apoi, puneti preparatul in recipientul ales de voi si inchideti! Adaugati o eticheta frumoasa si un fir auriu ?i cadoul este gata!

 

Text: Ruxandra Raica