Calatoresti singura? Iata cum sa te simti perfect!

Calatoresti singura Iata cum sa te simti perfectDesi nu este optiunea cea mai economica sau cea mai sigura, se poate intampla ca, din anumite motive, sa nu ai partener de calatorie pentru concediul deja programat. Nu-i nimic! Nu trebuie sa te intristezi sau sa lasi sa te deprime aceasta stare de fapt, ci trebuie sa stii ca, si fara a avea pe cineva alaturi, poti descoperi locuri frumoase si te poti distra de minune. Descopera in continuare ce trebuie sa faci pentru a te simti perfect in vacanta, chiar daca pleci neinsotita!Alege o destinatie ospataliera!

Asa cum nu toate popoarele sunt la fel, nici gradul de ospitalitate nu este acelasi peste tot, astfel ca ar fi de preferat, daca pleci singura in vacanta, sa alegi o destinatie unde sa stii ca vei fi primita cu bratele deschise. Tine cont ca aceasta caracteristica difera de la regiune la regiune chiar daca te afli in aceeasi tara. De asemenea, cazeaza-te in locuri sigure care sa-ti ofere confortul si facilitatile de care ai nevoie.

Fa ceea ce doresti!

Unul dintre motivele principale pentru care trebuie sa te bucuri ca esti in vacanta singura este ca poti face exact ceea ce-ti doresti fara sa depinzi de nimeni. Alege un loc care sa-ti ofere multe locuri de vizitat si multe activitati care sa-ti ocupe timpul. Daca te fascineaza istoria, alege sa descoperi situri vechi, cu traditie. Daca, in schimb, te atrag festivalurile, cauta destinatii care sa ofere astfel de evenimente. Daca vei face ceea ce-ti place, vei vedea ca nu vei simti nevoia de companie.

Fa-ti noi cunostinte!

Atunci cand calatoresti singura, ai marea sansa de a-ti face noi prieteni. Este cel mai potrivit moment pentru legarea prieteniilor si ar trebui sa profiti de el. Daca esti o persoana timida, trebuie sa recunoastem ca nu este o varianta tocmai potrivita pentru tine, insa poti vizita o cafenea, iar localnicii te-ar putea invita la masa lor. Nu rata sansa!

Pastreaza legatura cu persoanele dragi!

Chiar daca pleci singura in concediu, asta nu inseamna ca trebuie sa te rupi de lume si mai ales de persoanele care iti sunt dragi. Este chiar recomandat sa te folosesti de retelele sociale pentru a-ti impartasi experientele din calatorie cu cei apropiati. Posteaza sau trimite poze prietenilor si nu evita sa folosesti telefonul pentru a vorbi cu familia ta – astfel, nu te vei simti singura, ba mai mult, vei vedea ca te vei simti rasfatata.

Cu o buna planificare a itinerariului, cu resursele adecvate si cu o stare de spirit pe masura, te vei putea bucura garantat de vacanta ta, fara sa simti lipsa unui partener de calatorie.

Text: Madalina Manole