Calea catre o talie de viespe: totul despre abdominoplastie

Calea catre o talie de viespe totul despre abdominoplastieStim cu totii ca, odata ce s-a “lipit” de tine, nu este prea usor sa scapi de surplusul de grasime, mai ales de cel din jurul taliei. Alimentatia dezechilibrata, lipsa miscarii, stilul de viata nesanatos, dar si inaintarea in varsta sau sarcina isi pun amprenta asupra corpului nostru.

Primele lucruri pe care te gandesti firesc sa le faci atunci cand vrei sa scapi de grasimea abdominala este sa tii dieta si sa te apuci de sport. O alta solutie ar fi abdominoplastia, o alternativa la care ajungem atunci cand dietele si sportul nu ne aduc rezultatele dorite.

 

 

Cum se face si ce obtii in urma unei abdominoplastii?

Trebuie sa stim ca abdominoplastia este o interventie chirurgicala si de aceea presupune ca pacientul sa fie anesteziat total sau sa se realizeze o rahianestezie. Procedura dureaza intre 2 si 4 ore, iar pacientul necesita internare. In functie de complexitatea interventiei, poti fi externat la 2-3 zile dupa operatie sau chiar a doua zi. Dupa ce am fost supusi unei abdominoplastii insa, se recomanda repausul la pat in primele zile si trebuie sa evitam activitatile fizice intense timp de 3-4 saptamani. In plus, pentru vindecare, trebuie sa purtam o burtiera elastica timp de o luna sau doua.

Abdominoplastia nu inseamna doar inlaturarea grasimii inestetice din jurul taliei, ci si refacerea tonusului muscular la nivelul peretului abdominal, remodelarea si suturarea (coaserea pentru unirea tesuturilor) fasciei abdominale, reconturarea precisa prin liposuctie pentru estomparea zonei de tranzitie a grasimii si chiar repozitionarea estetica a ombilicului.

 

Cand nu este bine sa facem abdominoplastie?

Abdominoplastia nu este recomandata in cazul femeilor care doresc sa ramana insarcinate in viitor, pentru ca muschii verticali ai abdomenului se pot distanta din nou in perioada sarcinii. La fel, atunci cand esti in proces de slabire, la dieta, nu este recomandat sa te supui acestei proceduri pana ce rezultatele nu s-au stabilizat.

 

Parerea specialistului:

 “Abdominoplastia este o metoda chirurgicala solicitata de foarte multe persoane care isi doresc un abdomen plat si estetic. De asemenea, poate fi de mare ajutor femeilor care au avut sarcini multiple si au muschii abdominali mult departati. Este important ca fiecare persoana sa respecte cateva reguli generale inainte de interventie, pentru un rezultat cat mai bun: sa renunte la consumul de bauturi alcoolice si tutun cu cateva saptamani inainte si dupa interventie, sa intrerupa administrarea medicamentelor anticoagulante, sa curete foarte bine pielea din zona de interventie cu sapun medical antibacterian pentru a reduce riscul de infectii si sa intrerupa alimentarea organismului cu cel pu?in 6 ore inainte de interventie”, a declarat dr. Cristian Nitescu, medic primar chirurgie plastica si doctor in stiinte medicale, Clinica Dr. Cristian Nitescu.

Text: Bianca Badescu