Camelia Potec, curtată de Prinţul Albert de Monaco

Camelia Potec, reprezentanta României la Olimpiade, la nataţie, are acum 38 de ani şi recunoaşte că, în trecut, a fost curtată de Prinţul Albert de Monaco. De-a lungul celor 20 de ani de activitate sportivă, Potec a cucerit peste 200 de titluri naţionale şi olimpice, reuşind să stabilească şi multe recorduri.

Aflată pe culmile succesului, Camelia a întâlnit oameni importanţi ai lumii, printre care şi pe Prinţul Albert al II-lea de Monaco, acum în vârstă de 62 de ani. Acesta s-a îndrăgostit de româncă şi, după spusele fostei antrenoare a înotătoarei, acesta ar fi curtat-o mai mult timp:

A fost luată prin surprindere. Noi ne vedeam în fiecare an cu Prinţul Albert de Monaco, pentru că aveam o competiţie acolo. Sigur că eram foarte încântaţi toţi când apărea. Venea şi stătea la competiţii, făcea premieri, eram invitaţii lui la o serată super. Eu am aflat târziu că seara, câţiva, au ieşit la un club unde a fost şi Albert de Monaco. După nişte ani, cine era invitată la masa alteţei sale? Era reprezentata noastră cea mai frumoasă, cea mai medaliată, cea mai deşteaptă. El i-a făcut curte mult timp, dar ea nu a vrut. Nu ştiu de ce”, povesteşte acum Doina Sava. Prinţul s-a îndrăgostit de înotătoarea româncă în timpul concursului Mare Nostrum din Monte Carlo, din 2000, dar aceasta l-a refuzat.Refuzul Cameliei Potec

Răspunsul Cameliei Potec a fost că: „Pur şi simplu nu am simţit, nu ştiu. Nu m-am gândit niciodată. Nu am fost îndrăgostită, ăsta e motivul. Eu pun pasiune în tot ceea ce fac şi nu a fost cazul aici. Mulţi m-au întrebat dacă nu puteam face un efort ca să devin prinţesă. Nu, nu a fost ăsta ţelul meu în viaţă. Poţi să fii şi acasă prinţesa cuiva. E important să te simţi aşa, nu să ai acest statut.” Însă prinţul nu este singura celebritate care a încercat să-i fure inima sportivei, ci şi Ion Ţiriac.

…Şi timpul a trecut, iar astăzi, Camelia Potec este mamă de fetiţă şi soţie devotată familiei sale. Din octombrie 2013, ea este președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM), devenind astfel cel mai tânăr președinte de federație din România. Potec are în palmares, pe lângă aurul olimpic din 2004, două medalii de bronz la Campionatele Mondiale (2001 – 200 m liber; 2009 – 1.500 m liber) şi patru medalii de aur, trei de argint şi zece de bronz la Campionatele Europene.

Familia regală a Prinţului Albert de Monaco

După refuzurile Cameliei Potec, din anii 2000, Prinţul Albert al II-lea de Monaco a ales să se însoare cu o altă înotătoare, Charlene Wittstock, în iulie 2011. Cei doi aveau o relaţie deja de cinci ani, prinţul luându-şi inima în dinţi şi cerând-o în căsătorie după patru ani de relaţie. În 2014, Charlene i-a născut pe gemenii Gabriella Therese Marie, Contesă de Carlades şi pe Jacque Honore Rainier, Prinţ Ereditar de Monaco.

Fiul lui Rainer al III-lea de Monaco şi a lui Grace Kelly, Albert al II-lea a practicat mai multe sporturi din pasiune, iar cu unele a făcut performanţă. Mergând la evenimente dedicate sportului şi participând la diferite competiţii, aşa a ajuns să o cunoască pe fosta campioană la nataţie, Camelia Potec.

Prinţul a practicat: atletism, fotbal, tenis, judo, canotaj, volei, schi, squash, natație, bob și pentatlon modern. A participat ca sportiv monegasc la Jocurile Olimpice de iarnă din 1988, 1992, 1994 și 2002 la bob și la raliul Paris-Dakar în 1985 și 1986.