Campania de prevenire SIDA contestata in Elvetia

Campanie de prevenire SIDA  contestata in ElvetiaCu scopul de a atrage atentia cu orice pret asupra unei probleme extrem de grave care ar trebui sa ne preocupe pe noi toti, incepand de luni se desfasoara in Elvetia o campanie de prevenire a maladiei SIDA. Afisele campaniei, care au invadat spatiile dedicate de pe strazile din Elvetia, prezinta cinci cupluri din viata reala cu varste cuprinse intre 20 si 52 de ani, homosexuale si heterosexuale, inlantuite si imbratisate, nude sau in lenjerie intima, dar care nu se afla in ipostaze pornografice, informeaza AFP.

Aproximativ 300 de persoane au participat la sedinta foto pentru aceasta campanie, intitulata “ Love Life – ne regretted rien” si care are ca scop prevenirea infectarii cu HIV si a bolilor cu transmitere sexuala, a precizat intr-un comunicat Oficiul Federal pentru Sanatate Publica (OFSP).

Obiectivul principal al acestei campanii este promovarea unui mesaj pozitiv cu privire la “un mod de viata care combina placerea si comportamentul responsabil”, a mai adaugat Oficiul Federal.

Si totusi, dincolo de scopul salutar al acestei campanii, ea este considerata socanta pentru mai multi locuitori, care au cerut OFSP sa retraga imediata afisele, care, in opinia lor, au un mult prea pronuntat caracter sexual.

In orice caz, campania si-a atins scopul.

 

Text: Alina Niculescu