Cancerul de col uterin poate fi diagnosticat rapid prin spectrofotometrie!

Cancerul de col uterin poate fi diagnosticat rapid prin spectrofotometrie!In conditiile in care Romania este pe primul loc in Europa in ceea ce priveste incidenta cancerului de col uterin si mortalitatea provocata de aceasta afectiune, necesitatea diagnosticarii precoce a acestei afectiuni este din ce in ce mai mare.

O noua metoda de diagnosticare precoce a cancerului de col uterin se foloseste acum la nivel mondial. Este vorba de spectrofotometrie, o procedura care dureaza 2 minute si care permite obtinerii pe loc a rezultatului.

Spectofotometria se realizeaza cu ajutorul aparatului Lu Viva si este practic o procedura de scanare a endocolului, deloc dureroasa. Aceasta reflecta imaginea fotografica a colului uterin, astfel ca pot fi observate tesuturile din interior.

Cancerul de col uterin este singura forma de cancer care poate fi prevenita si apare in urma contaminarii cu virusul HPV. Acesta poate fi tratat daca este depistat in stadii incipiente.

Text: Bianca Badescu

februarie 25th, 2021 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate